Schaatspeloton.nl - Nieuws - Blonde dames Anema krijgen kaasmerk FriesBlond als hoofdsponsor

Blonde dames Anema krijgen kaasmerk FriesBlond als hoofdsponsor

geplaatst donderdag 16 juli 2020 om 16:41:31 op Schaatspeloton.nl

Team FriesBlond presenteert zich vandaag.

Team FriesBlond presenteert zich vandaag. (bron: PR)

FriesBlond Kaas, kaasmerk van Royal A-ware, is de kersverse hoofdsponsor van de dames-marathonschaatsploeg onder leiding van trainer Jillert Anema. Nederlands Kampioene Irene Schouten, Marijke Groenewoud, Carien Kleibeuker, Kelly Schouten en Maaike Verweij kwamen afgelopen winter nog verspreid over twee ploegen, Royal A-ware en ZiuZ, op het ijs maar doen dat komend seizoen als een ploeg onder de vlag van FriesBlond Kaas. De nieuwe hoofdsponsor en het uiterlijk van de vijf dames lijkt daarbij een perfecte match. Op de teamfoto van de nieuwe ploeg zijn het blonde lokken die de topschaatssers tonen.

"We zijn blij met FriesBlond als sponsor van dit sterke damesteam." reageert coach Jillert Anema. "Op deze manier is de continuïteit gegarandeerd voor onze voorbereidingen. We zien het schaatsseizoen dan ook met heel veel vertrouwen tegemoet."

Vertrouwen dat een basis heeft van succes van afgelopen seizoen. Het damesteam bestaat komende winter dus uit de ondertussen vijfvoudig Nederlands Kampioen Irene Schouten en nicht Kelly Schouten die afgelopen seizoen in de kleuren van ZiuZ de KPN Marathon Cup als tweede beëindigde. Marijke Groenewoud won voor ZiuZ de witte jongerentrui in de KPN Marathon Cup en werd eindwinnares van de Trachitol Trophy. Ook won zij uiteindelijk de Aart Koopmans Memorial op het natuurijs van de Weissensee. Carien Kleibeuker (afgelopen winter Royal Z-ware) en Maaike Verweij (ZiuZ) maken de ploeg compleet.

Ook CEO Jan Anker van Royal A-ware is blij met de match van de sponsor met de vijf dames: "We dragen de schaatssport een warm hart toe en genieten al jaren van de topprestaties van de dames- en heren-marathonschaatsploeg. Afgelopen jaar introduceerden we ons kaasmerk FriesBlond en dit vonden we perfect aansluiten bij het dames marathonteam. Puur, nuchter, oer-Hollands en een tikkeltje eigenwijs: zowel het team als de kaas laten zich zo goed omschrijven. We zijn ervan overtuigd dat we een impuls kunnen geven aan deze fantastische sport."