Schaatspeloton.nl - Colofon

Persoonsgegevens in de rijdersdatabase van Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl is de website die zich volledig focust op het marathonschaatsen. Om de sport de uitstraling te geven die het verdient, houdt Schaatspeloton.nl een ruime database bij van schaatsers, ploegen en (historische) uitslagen bij. Zo is het mogelijk voor journalisten, volgers en een ieder ander geïnteresseerd in het marathonschaatsen om deze informatie makkelijk bij de hand te hebben en te gebruiken in de promotie van de sport.

Beschermde persoonsgegevens

Schaatspeloton.nl is zich er van bewust dat bepaalde informatie van schaatsers als persoonsgegevens beschermd moet worden. Om te zorgen dat Schaatspeloton.nl alleen persoonsgegevens toont wanneer de betreffende schaatser hiervoor toestemming heeft gegeven staat de rijdersdatabase op Schaatspeloton.nl vanaf 25 mei 2018 standaard op de privacystand. Dit betekent dat de volgende gegevens niet getoond worden:
 • Woonplaats
 • Geboortemaand en -jaar (om persoonsfraude tegen te gaan houdt Schaatspeloton.nl de geboortedag altijd verborgen)
 • Vereniging
 • Portretfoto

Verlenen van toestemming voor het gebruik van beschermde persoonsgegevens

Via dit formulier kan jij als schaatser Schaatspeloton.nl toestemming geven om de bovenstaande gegevens openbaar beschikbaar te stellen. Stuur dit formulier persoonlijk ingevuld op naar mail@schaatspeloton.nl. Omdat er persoonlijk door de schaatser zelf toestemming gegeven moet worden voor verwerking van zijn/haar persoonsgegevens kan en mag Schaatspeloton.nl toestemmingsformulieren toegestuurd door ploegen, of anders gebundelde verzoeken, niet verwerken.

De ontvangen e-mail en dit toestemmingsformulier zullen door Schaatspeloton.nl offline en versleuteld bewaard worden.

Verzamelen en gebruik van overige gegevens

Bepaalde gegevens worden door Schaatspeloton.nl opgeslagen en gebruikt om het mogelijk te maken uitslagen aan een schaatser te koppelen en te tonen. Deze informatie is essentieel en worden gebruikt in het gerechtvaardige belang van de promotie van de sport en het archiveren van historische uitslagen. Het gaat hierbij om de volgende gegevens:
 • Naam
 • Nationaliteit (de nationaliteit waaronder een schaatser deelneemt aan wedstrijden)
 • Geslacht
 • Geboortedatum (zoals hierboven gemeld wordt de geboortemaand en -jaar enkel getoond bij verleende toestemming, maar de geboortedatum wordt op de achtergrond opgeslagen en gebruikt voor het bepalen van statistieken, de leeftijd en wedstrijdcategori├źn)
 • Overlijdensdatum (in het geval van overlijden zal deze opgeslagen worden om de juiste leeftijd bij overlijden te tonen)
 • Wedstrijduitslagen
 • Klassementsuitslagen
 • Lidmaatschap van een ploeg waarvoor de rijder in een seizoen uitkomt.
 • Beennnummer
 • Klasse waarin de rijder in een seizoen uitkomt.

Inzien, wijzigen en laten verwijderen van gegevens

Jij hebt voortdurend de mogelijkheid om in te zien welke persoonsgegevens van jou bij Schaatspeloton.nl zijn opgeslagen. Een verzoek hier toe kan jij toesturen via mail aan mail@schaatspeloton.nl. Jij kunt ook ten alle tijden deze gegevens wijzigen of laten verwijderen. Wedstrijduitslagen en klassementsluitslagen kunnen niet gewijzigd worden tenzij met bewijs is aangetoond dat de uitslag is aangepast. Naam, nationaliteit en geboortedatum van schaatsers die ooit in de top-10 van een wedstrijduitslag of klassementuitslag op het hoogste nationaal of internationaal niveau zijn geplaatst, of drager zijn geweest van een leiderstrui in een nationale of internationale competitie zullen niet verwijderd worden. Deze informatie is essentieel voor het tonen van statistische informatie en historische duiding ter promotie van de sport.

Kinderen onder de 16 jaar.

Schaatspeloton.nl zal geen profielen van kinderen onder de 16 jaar aanmaken en ook geen gegevens verzamelen, uitgezonderd wedstrijduitslagen en klassementsuitslagen, van schaatsers waarvan bij Schaatspeloton.nl bekend is dat zij nog geen 16 jaar zijn. Mocht jij nog geen 16 jaar zijn en jouw profiel is onverlet toch zichtbaar meld dit dan alsjeblieft via mail@schaatspeloton.nl en het profiel zal verwijderd worden.