Schaatspeloton.nl - Columns - Lente!

Lente!

geplaatst vrijdag 16 maart 2007 om 10:54:00 op Schaatspeloton.nl


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vh6232/1/schaatspeloton.nl/columns/column.php on line 179

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vh6232/1/schaatspeloton.nl/columns/column.php on line 179


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vh6232/1/schaatspeloton.nl/columns/column.php on line 180

De cup wedstrijden zijn gestreden. Jan Maarten Heideman liet zijn klasse in de laatste wedstrijd zien. De terechte cup winnaar. De andere rijders hadden de ski’s al ingepakt en vertrokken dezelfde dag of een paar dagen later naar ski oorden. Het peloton kan rusten. Zelf doe ik nu ook helemaal niets meer. Dan merk je pas hoeveel vrije tijd je over houdt. Nu kan ik eindelijk echt genieten van het gezin. Mijn vakantie gaat volgende week in.

De zon is nu op volle sterkte en als ik de tv aanzet zie ik de kleine tour. De wielrenners rijden Parijs–Nice en als je die bergen ziet dan krijg je eigenlijk al de kriebels om te trainen. Maar zoals ik al in de eerste column schreef alles is relatief. Geniet ook van je rust en onthoud dat er meer is dan schaatsen alleen!

Dit is mijn laatste column en daarin wil ik alle trainers en coaches bedanken voor de rijder die ik vandaag de dag ben. Van iedereen leer je wat, ook van je ploeggenoten! Hoewel ik sommige hoor denken dat ze van die ene coach niets leerden, nee je leerde hoe je het niet moest doen. Van de één leer je net iets meer dan de ander. Je krijgt meer bewondering als iemand om 06.00 in de ochtend met je op het ijs staat om te kijken of het gevoel terug is.

Technisch denk je aan je heup van die, houding ontspannen van die, bocht zet je daarin, dat ritme in de bocht en inzet op het rechte stuk. Van volle 150 % inzet tot luister naar je lichaam. Op natuurijs langs de rijder voor je kijken, gun je tegenstander een overwinning, stap alert mee en durf ook eens voor jezelf te rijden. Ieder rijdt nog steeds met mij mee.

En daarom Bedankt: Jan du Pied, Piet Meijer, Cees Commandeur, Peter ter Meulen, Henk van Benthem, Willem Augustin, Marijke Linschoten, Dirk Zuidert, Ron en Piet Broekhuizen, Martijn Kroonenberg, Peter Bos, Henk van der Ploeg, Cees Lissenberg, Leen Pfrommer, Sijtje van de Lende, Aite de Jong, Peter Mueller, Richard van Kempen, Piet Bloedjes, Jos Niesten, Piet Kleine, Lammert Huitema, Yep Kramer, Jan Eise Krompkamp, Jan Wiebe Last, Pascal Vergeer, Jillert Anema, Jan Warta, Piet Vervoort, Anneke Welsch, Frits Schalij, Jakko Jan Leeuwangh, Marieke Stam & Erwin van de Griek en Siem Bruijns.

Met bijna ieder heb ik nog contact, de laatste drie hebben mij doen beseffen een stap extra te kunnen maken. Zij hebben het meest geduld gehad en meerdere rijders op een hoger niveau gekregen. Siem staat mij nu al 10 jaar bij. Bedankt!

Mijn cirkel is rond. Ik wil Schaatspeloton.nl bedanken dat ik de stukjes mocht schrijven en mijn coach bedanken bij het schrijven: Gijs van Zandbergen.

Train je suf deze zomer, leg een goede basis in de 5e Ronde van Trim Krabbé. Skeeler en spring je longen uit je lijf en probeer mij ongelijk te geven met mijn methode. Dan tref ik jullie waarschijnlijk in oktober op het ijs. Succes en Bedankt voor het lezen!

Andrès

Alle Columns van Andrès Landman: