Schaatspeloton.nl - Columns - Omarm je vrouwelijkheid

Omarm je vrouwelijkheid

geplaatst vrijdag 23 november 2012 om 09:25:25 op Schaatspeloton.nl

Antoine de Schipper

Antoine de Schipper zal dit jaar in de kleuren van Team Haven van Amsterdam debuteren in de Top Divisie na twee jaar in het B-peloton te hebben gereden. Naast het schaatsen is Antoine docent bewegingsonderwijs op een basisschool in Zeist en in de afrondende fase van de ALO opleiding. Antoine is 30 jaar, woont samen in Utrecht en rijdt komende zomer ook in het A-peloton voor het skeeleren. Antoine probeert vanaf 26 oktober elke twee weken zijn belevingen in het Top Divisiepeloton te verwoorden in een column voor Schaatspeloton.nl.

Zaterdag 17 november 2012
Ik sta onder de douche. Vol verwachting kijk ik naar haar. We staan eindelijk oog in oog. Ik heb er zoveel over gehoord. Ze schijnt zacht, teder en uniek te zijn. "Ben ik de gelukkigste man van de planeet of waren het allemaal gladde praatjes?", gaat er door me heen. Ik neem haar bij de hand en het eerste contact voelt direct goed. Alsof we voor elkaar gemaakt zijn.

Woensdag 14 november 2012
Met de ploeg zijn we altijd op zoek naar een kans om onszelf te verbeteren binnen het gelimiteerde budget. Daarom is een van onze wensen van een zomerse brainstorm sessie in vervulling gegaan. We hebben de beschikking over een masseur voor een deel van de wedstrijden. Met name in een periode met natuurijswedstrijden kan dit een welkome aanvulling zijn om het herstel te versnellen.

Wil je dat de knoesten van de masseur voor jou vermoeide staalkabels gaan, dien je aan de volgende ongeschreven regel te voldoen: heb geschoren benen. Geen enkele zichzelf respecterende sportmasseur gaat met zijn gevoelig gereedschap door jouw mannelijk struikgewas. En zelfs al zou hij/zij met een halve fles massageolie een dappere poging wagen dan voelt het alsof er continu pleisters van je benen worden afgetrokken.

Aan de andere kant gaat geen enkele zichzelf respecterende vriendin onder dezelfde dekens bij jouw prikkelbenen. Een incidentele scheerbeurt rond een skeelerwedstrijd kan nog met de mantel der liefde worden bedekt. Bij een continu cactusvel slaap ik waarschijnlijk alleen nog maar op de bank. Voor elke duursporter in een relatie is dit een behoorlijk dilemma. Is de liefde voor de sport groter dan voor de vrouw van je leven met wie je elke dag samen bent?

Donderdag 15 november 2012
Ten einde raad bel ik een collega schaatser. Als betrekkelijke nieuwkomer in de wereld van het landelijke schaatsen leg ik mijn kwetsbare kant bloot in de hoop een oplossing te vinden voor mijn verscheurend dilemma. Na een paar minuten durf ik de vraag te stellen. Ik voel hem glimlachen aan de andere kant van de telefoon. Het vertelt met het geheim: "Als je het doet, doe het dan goed. Gooi die wegwerp scheermesjes weg die je al je hele studententijd gebruikt en omarm je vrouwelijkheid."

Zaterdag 17 november 2012
Daar staan we dan tezamen onder het kletterend geluid van de douchestralen. Ik en Venus Embrace. De eerste aanraking doet me beseffen dat ik mezelf en mijn relatie jarenlang tekort heb gedaan. Het is nog net geen vijftig tinten grijs gevoel, maar het voelt heerlijk. De vijf blinkende mesjes glijden soepel langs mijn benen. Zo glad ben ik nog nooit van mijn leven geweest. No more mister cactus ..

... en we leven saampjes nog lang en gelukkig

Alle Columns van Antoine de Schipper:

Schoothondje of Everzwijn (26 oktober 2012)
Nachtmerrie (9 november 2012)
Omarm je vrouwelijkheid (23 november 2012)
Master Gemser (7 december 2012)
Geef Alles, Geef Acht (21 december 2012)
Ergernis top-4 (4 januari 2013)
STREEP (18 januari 2013)
In een scheur (1 februari 2013)
Ons geheim (15 februari 2013)
Lijders en Leiders (1 maart 2013)
Me Like Twaiku (15 maart 2013)