Schaatspeloton.nl - Columns - Revoluties

Revoluties

geplaatst vrijdag 14 januari 2011 om 09:30:53 op Schaatspeloton.nl

Engbert de Vegt

Engbert de Vegt, 25 jaar uit Ureterp, rijdt dit seizoen na een afwezigheid van twee jaar weer in de Top Divisie voor Habovo/Bwaste. Engbert’s doelstelling is toch vooral zich op kunstijs te handhaven en te gaan voor de goede ontsnappingen. Met natuurijs heeft hij een goed gevoel, maar dat nog niet kunnen laten zien, daar wil hij zich verder gaan ontwikkelen. In elk geval wil Engbert de Vegt werken aan een paar uitschieters in de uitslagen. Vanaf 22 oktober zal Engbert voor Schaatspeloton.nl elke twee weken zijn belevenissen en meningen met jullie delen.

We kunnen er niet omheen, binnen het marathonschaatsen is dit een jaar van grote veranderingen. Eigenlijk zijn die al vernieuwend op zichzelf. De meeste grote veranderingen moeten nog worden ingezet, maar sommige grote voortekenen zijn al zichtbaar en bekend geworden, anderen zijn minder zichtbaar.

Grote veranderingen zijn dat Bertjan van der Veen, Casper Helling, Cees Juffermans en Arjan Smit gaan stoppen, Roy Boeve helaas al gestopt is en Groen Talent zich aan het eind van het seizoen gaat terug trekken als sponsor van haar gelijknamige team. Vraag daarin is wie volgen?

Daarnaast speelt dat de gebroeders Ruitenberg de heren Berga, Groeneveld en Hekman overnemen van AMI Kappers. En daarnaast Yep Kramer als trainer hebben aangetrokken. En het voorbeeld van Jillert volgen door met 2 teams te komen

Een en ander gaat leiden tot grote verschuivingen komende tijd, en misschien voelt u hem al aankomen, er gaan dus volgend seizoen aanvallen komen op de gevestigde ordes in het peloton. Een bepaalde groep rijders heeft begin dit seizoen een voorbeeld en trend gezet op het gebied van de ontwikkeling van onze sport. En nu gaan anderen dat ook proberen.

Zo heeft sport zich altijd ontwikkeld, en schaatsen is daar een groot voorbeeld van. Elke grote kampioen zet een trend, en na verloop van tijd gaan anderen daar proberen ook hun voordeel mee te doen.

Over een paar weken gaat het hele circus naar de Weissensee, van oudsher worden daar 2 dingen als belangrijke taken gezien door de heren toppers. Presteren en Onderhandelen. Tegenwoordig is de transferwindow al verschoven naar de kerstdagen. Maar de meeste belangrijke zaken worden daar beklonken en bekend gemaakt.

Daarnaast speelt het nog nieuw op te stellen beleidsplan, waar nog geen duidelijkheid over is. De heren die daar over gaan zullen het wel al ongeveer weten, maar als schaatser wil je ook graag weten waar ze naar toe willen, dus hopelijk brengt de voormalige spruitjeskweker en elfstedenwinnaar meer duidelijkheid. Want van het huidige beleid wordt alleen de bond beter. De sport alleen maar slechter.

Dus valt er nog het een en ander te verwachten, de komende tijd.

Alle Columns van Engbert de Vegt:

Herintreder (22 oktober 2010)
Bokswedstrijd (5 november 2010)
TV Show (19 november 2010)
Vroeg natuurijs (3 december 2010)
Flevonice (17 december 2010)
Drukke tijden (31 december 2010)
Revoluties (14 januari 2011)
Mediageniek (29 januari 2011)
Oost west, thuis best (11 februari 2011)
Seizoenseinde (25 februari 2011)