Schaatspeloton.nl - Columns - Seizoenseinde

Seizoenseinde

geplaatst vrijdag 25 februari 2011 om 12:38:41 op Schaatspeloton.nl

Engbert de Vegt

Engbert de Vegt, 25 jaar uit Ureterp, rijdt dit seizoen na een afwezigheid van twee jaar weer in de Top Divisie voor Habovo/Bwaste. Engbert’s doelstelling is toch vooral zich op kunstijs te handhaven en te gaan voor de goede ontsnappingen. Met natuurijs heeft hij een goed gevoel, maar dat nog niet kunnen laten zien, daar wil hij zich verder gaan ontwikkelen. In elk geval wil Engbert de Vegt werken aan een paar uitschieters in de uitslagen. Vanaf 22 oktober zal Engbert voor Schaatspeloton.nl elke twee weken zijn belevenissen en meningen met jullie delen.

Nog even en dan zit het toch wel lange seizoen erop. Een seizoen met veel hoogtepunten voor de liefhebbers. En ook een met veel opmerkelijkheden, o.a marathonschaatsers die succesvol waren op de langebaan. De grote man dit seizoen is Karlo Timmerman, hij wint het cup-klassement, de 200 km in Oostenrijk en behaalde meerdere dagzeges. Met als opmerkelijk feit hij won in 3 dagen tijd ook 3 races in november.

Ook werden we weer voorzien van Natuurijs, en het begon al november met de kermis-koersen in Noordlaren, Veenoord en Haaksbergen. Daarna een kleine pauze waarna het NK natuurijs werd gehouden. In een wedstrijd die werd gehouden met zuidooster storm was Bob de Vries duidelijk de sterkste. Daarna volgden nog wedstrijden in Goingarijp, tussen door het NK kunstijs, en later in dezelfde week nog Earnewald en De ronde van Duurswold in het Groningse Steendam.

Ook was het buitenlands gebeuren in onze sport weer iets bijzonders, er waren mooie wedstrijden met bijzondere winnaars en winnaressen. Nog 1 wedstrijd over 150 ronden in Heerenveen en dan zit het seizoen er definitief op, en dan gaan we weer de altijd lange zomer in. Een zomer waarin weer van alles staat te gebeuren, eerst genieten we weer wat de rust en daarna gaan de meesten weer los op kleine wieltjes of op 2 grote wielen.

Rest mij nog een persoonlijk ding, afgelopen week is bekend geworden dat ik volgend seizoen niet meer schaats voor Habovo/Bwaste, op het hoe en waarom ga ik niet verder op in. Ik wil langs deze weg benadrukken dat ik de stichting Schaats en skeelerteams Fryslân, Het allerbeste gun en ze zelfs bedank voor de toch wel succesvolle samenwerking van afgelopen seizoenen.

Maar ik wil wel verder als Marathonschaatser, en hoop langs deze weg te benadrukken dat ik dus een onderdak zoek als schaatser bij een team, liefst in de Topdivisie. Dus de lezer mag dit als een Open-solicitatie beschouwen. Kon voor mijn Heupbreuk goed schaatsen en ben overtuigd dat ik dat in de toekomst ook weer kan. Aan inzet en motivatie zal het niet liggen. Geintersseerden mogen altijd contact opnemen via het onderstaande E-mail adres.

Ik wil alle lezers bedanken, en een ieder alvast een goede zomer toewensen.

Met vriendelijke groet,

Engbert de Vegt
Engbert1985@hotmail.com

Alle Columns van Engbert de Vegt:

Herintreder (22 oktober 2010)
Bokswedstrijd (5 november 2010)
TV Show (19 november 2010)
Vroeg natuurijs (3 december 2010)
Flevonice (17 december 2010)
Drukke tijden (31 december 2010)
Revoluties (14 januari 2011)
Mediageniek (29 januari 2011)
Oost west, thuis best (11 februari 2011)
Seizoenseinde (25 februari 2011)