Schaatspeloton.nl - Nieuws - Weissensee-ijsmeester Norbert Jank breekt met sneeuwveegmachine door ijs en komt met schrik vrij

Weissensee-ijsmeester Norbert Jank breekt met sneeuwveegmachine door ijs en komt met schrik vrij

geplaatst woensdag 30 december 2020 om 20:27:04 op Schaatspeloton.nl

De 74-jarige Nobert Jank kwam op 'zijn' Weissensee met de schrik vrij nadat hij met de sneeuwveegmachine door het ijs was gebroken.

De 74-jarige Nobert Jank kwam op 'zijn' Weissensee met de schrik vrij nadat hij met de sneeuwveegmachine door het ijs was gebroken.

Op de Weissensee is ijsmeester Norbert Jank maandag met de schrik vrijgekomen nadat hij met zijn sneeuwveegmachine door het ijs op het Karinthische bergmeer was gebroken. Zo meldt omroep ÖRF. Bij de preparatie van de ijsvloer die al 24 centimeter meet ontstond plotseling een grote scheur waarin de machine afzonk. De ervaren ijsmeester kan niet verklaren waardoor de scheur ontstond, op het moment van het ongeluk vroor het 6 graden. De 74-jarige Jank wist zichzelf te redden en kwam met een bult op zijn hoofd relatief ongeschonden uit de strijd. De brandweer van de Weissensee heeft dinsdagmiddag de sneeuwveegmachine vanaf een diepte van 4 meter geborgen.

Op ORF.at zijn beelden van de berging en van de plotseling ontstane breuk te zien. De Oostenrijkse omroep meldt verder dat begin dit jaar een collega van Jank op de Aichwaldsee minder gelukkig was. De 68-jarige man kwam op dat meer zo'n 50 kilometer ten oosten van de Weissensee bij een vergelijkbaar ongeval om het leven.

Deze winter doen de Nederlandse schaatsers de Weissensee niet aan. Dit omdat de evenementen op het meer zijn afgelast vanwege de omstandigheden rond het corona-virus. Dit geldt zowel voor de toertochten als de wedstrijden. Afgelopen weekend ging de ijsvloer wel open voor publiek, hierbij was zo'n grote toeloop van Oostenrijkse schaatsers dat de politie de toegangsweg tijdelijk moest afsluiten.