Schaatspeloton.nl - Nieuws - Alternatieve Elfstedentocht Weissensee afgelast

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee afgelast

geplaatst donderdag 29 oktober 2020 om 20:07:12 op Schaatspeloton.nl

Samen met het district Spittal en de gemeente Weissensee heeft de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee besloten de toertochtevenementen voor deze winter af te gelasten. Dat meldt de organisatie zojuist. "Waar wij anderhalve maand geleden nog hoopvol groen licht hadden gekregen, moeten we nu constateren dat de pandemie aan een enorme opmars bezig is in Europa en de rest van de wereld". Laat een organisatie, zich ook bewust van de belasting die mogelijke blessures op de al onder druk staande zorg kan geven, weten.

"Gisteren heeft de Nederlandse overheid een negatief reisadvies afgegeven voor Karinthiƫ, de provincie waar de Weissensee onder valt." Begint de organisatie in een verklaring. "Naast de richtlijnen van de overheid vinden wij het onverantwoord om een evenement te organiseren waar duizenden Nederlanders voor naar Oostenrijk reizen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de vele tientallen vrijwilligers."

Zorg niet belasten
"Een ander belangrijk argument voor ons is de huidige druk op de Nederlandse en Oostenrijkse gezondheidszorg. De zorg heeft het al zwaar genoeg en zit niet te wachten op blessures of verwondingen van deelnemers aan ons evenement." Laat men bewust van de moeilijke positie weten. "Natuurlijk hadden wij het graag anders gezien, maar de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en de lokale gemeenschap staat voorop. Daarnaast willen wij bijdragen aan alle maatregelen die nodig zijn om deze verschrikkelijke pandemie uiteindelijk het hoofd te bieden. Daar past ons evenement in 2021 niet bij!"

Het besluit richt zich op dit moment op de toertochten. Over het lot van de wedstrijden op de Weissensee word later besloten. Eerder werden de wedstrijden en de toertochten al uit elkaar getrokken.