Schaatspeloton.nl - Nieuws - Anna van den Bos verrast met aankondiging te stoppen

Anna van den Bos verrast met aankondiging te stoppen

geplaatst dinsdag 21 januari 2020 om 21:09:35 op Schaatspeloton.nl

Anna van den Bos

Anna van den Bos (bron: Schaatspeloton.nl)

Na dit seizoen stopt Anna van den Bos met zowel schaatsen als inline-skaten. Dat heeft de 19-jarige talent van BTZ.nl, vorig seizoen nog eindwinnares van het cupklassement bij de regiotopdames, kenbaar gemaakt. Het besluit van Van den Bos komt voor velen als een grote verrassing. "Iedereen zegt dat ik een groot talent ben. En natuurlijk het gaat zowel op schaats als de inlineskates super goed, maar dit is niet de wereld waar ik met volle overtuiging alles uit wil halen." Meldt de rijdster in het persbericht van haar ploeg.

"Ik heb altijd erg naar mijn zin gehad in de teams waarin ik heb gezeten. Zo nu ook bij Team Palet." Gaat Anna van den Bos verder. "Een goed georganiseerde ploeg en veel gezelligheid. Hier had ik mij de komende jaren zeker nog goed kunnen ontwikkelen. Maar dan ben ik niet eerlijk tegen mijzelf en het team. De beslissing om te stoppen neem je natuurlijk niet van de ene op de andere dag en is ook zeker moeilijk als vele mensen jouw bestempelen als groot talent. Maar na dit seizoen ga ik andere dingen doen en mij onder andere oriënteren op een nieuwe studie."

"We hadden samen met Anna een route uitgestippeld waarin zij zich kon ontwikkelen tot absolute topper in het marathonschaatsen. De keuze van Anna zagen we niet aankomen maar kunnen deze alleen maar respecteren." Laat een verraste teammanager en ploegleider Eelco Kooistra weten. "We vinden het ontzettend sterk dat ze deze stap gaat zetten, hoe jammer dit ook is voor zowel ons team als het damesmarathonschaatsen."

De afgelopen jaren stond Anna van den Bos bij velen al op de radar als talent. Op de jeugd-NK's marathonschaatsen won zij twee keer de nationale titel in haar categorie en was zij ook één keer de beste bij de jeugdfinale voor pupillen. Vorig seizoen won Van den Bos vijf van de zeven regiotopwedstrijden, de voorganger van de beloftendames. Hiermee won zij deze nationale competitie net onder de topdivisie. De Palet/BTZ-samenwerking won vervolgens de strijd om de gewilde Van den Bos die dit seizoen voor BTZ.nl haar debuut in het topdivisiepeloton maakte.

Dit seizoen stond Van den Bos in Breda met een derde plek voor het eerst op een topdivisiepodium. In Groningen eindigde zij de Trachitol Trophy als tweede in het sprintklassement. In het inlineskaten pakte zij diverse Europese en Nederlandse Juniorentitels en medailles.

Bekijk ook:

Anna van den Bos