Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida in Breda beste van aanvalsgroep

Francesca Lollobrigida in Breda beste van aanvalsgroep

geplaatst zaterdag 21 december 2019 om 20:29:24 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida klopt op de streep oranjetruidraagster Kelly Schouten en Anna van den Bos.

Francesca Lollobrigida klopt op de streep oranjetruidraagster Kelly Schouten en Anna van den Bos. (bron: Schaatspeloton.nl)

In de sprint van een kopgroep van negen heeft Francesca Lollobrigida (Lasaulec) de achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Klassementsleidster Kelly Schouten (ZiuZ) werd tweede en behield de oranje leiderstrui. Anna van den Bos (BTZ.nl) finishte als derde en mocht voor het eerst in haar jonge carrière naar het podium op het hoogste niveau. De negen aanvalsters slaagde er halverwege de koers in snel een ronde voorsprong te pakken. Aanvallen in de finale werden veelal gecounterd door Lollobrigida die het op de streep afmaakte.

In een wedstrijd waarin veel valpartijen te zien waren vielen er vooraan ook volop aanvallen te zien. Het was halverwege de wedstrijd dat een negental met daarbij alle belangrijke ploegen vertegenwoordigd een gat sloeg. Kelly Schouten, Anna van den Bos, Francesca Lollobrigida, Tjilde Bennis (Mastermind), Anne Tauber (iM FARMING), Anne Leltz (Jacobus.nl), Iris van der Stelt (Turner), Jade van der Molen (Palet Vastgoedonderhoud) en Imke Vormeer (A6.nl Groot in auto's). slaagden er vervolgens rap in het peloton op een ronde achterstand te zetten. Een aanvallend rijdende Lollobrigida probeerde daarna nog de aanval te kiezen opzoek naar een tweede ronde, maar die poging had geen lang leven. De wedstrijd zou gaan uitdraaien in een strijd van de negen.

Na het afsprinten van het peloton brachten de vrouwen in eerste instantie een negentallige sur-place op het ijs. Loerend naar elkaar lieten de dames elkaar geen ruimte. Tjilde Bennis was de eerste die de aanval koos. Nadat Bennis was teruggepakt ging Iris van der Stelt in de aanval. Maar Francesca Lollobrigida liet geen enkele ruimte. De Italiaanse hield alles bijeen en kon vervolgens in de sprint zich de snelste tonen. Kelly Schouten en Anna van den Bos mochten als de nummers twee en drie mee naar het podium. Voor topdivisiedebutante Van den Bos was dat voor de eerste keer op het hoogste niveau.

Bekijk ook:

Uitslag