Schaatspeloton.nl - Nieuws - BTZ.nl weet Anna van den Bos en Lisanne Buurman vast te leggen

BTZ.nl weet Anna van den Bos en Lisanne Buurman vast te leggen

geplaatst maandag 18 februari 2019 om 11:31:06 op Schaatspeloton.nl

Anna van den Bos (mi.) en Lisanne Buurman (li.), de nummer één en twee van de regiotopcompetitie, komen volgend seizoen uit voor BTZ.nl.

Anna van den Bos (mi.) en Lisanne Buurman (li.), de nummer één en twee van de regiotopcompetitie, komen volgend seizoen uit voor BTZ.nl.

Anna van den Bos en Lisanne Buurman, de nummer één en twee van de regiotopcompetitie, komen volgend seizoen uit voor BTZ.nl. Het opleidingsteam van Palet Vastgoedonderhoud wint daarmee de strijd om de fel begeerde Van den Bos die dit seizoen vijf van de zeven regiotopcompetitiewedstrijden won en vorige week tijdens de doorstroommarathon in Enschede zelfs tussen de topdivisierijdsters goed was voor de zevende plaats. Naast Van den Bos en Buurman zal ook Demi van Benthem volgend seizoen opnieuw voor BTZ.nl rijden. De invulling van de vierde plek is nog niet bekend.

Anna van den Bos is opgelucht dat een drukke periode achter de rug is. "Afgelopen seizoen ging het heel goed in de Regiotop. Er was belangstelling van diverse ploegen maar ik heb goed nagedacht wat ik wil en denk dat ik bij Team BTZ.nl, in combinatie met de dames van Team Palet Vastgoedonderhoud, mij het beste kan ontwikkelen om een goede marathonschaatser te worden."

Lisanne Buurman stroomt door vanuit het Regiotop team Sprog-Stouwdam wat binnen dezelfde organisatie als ontwikkelteam opereert voor doorstroming naar de nationale competitie. Lisanne: "Ik heb afgelopen seizoen er bewust voor gekozen om vanuit de Regiotop te kijken of ik de stap naar de Topdivisie kan maken. Dat ik deze kans nu krijg bij team BTZ.nl is natuurlijk fantastisch."

Na dit seizoen vertrekt Berber Vonk bij Team BTZ.nl, haar contract werd niet verlengd maar zij heeft ondertussen onderdak gevonden bij een ander team. Door blessureleed degraderen Annet Noppert en Sterre Jonkers, volgens de promotie-degradatie regels van de KNSB, uit de Topdivisie naar de nieuwe dames Beloftencompetitie.