Schaatspeloton.nl - Columns - Mooie dingen

Mooie dingen

geplaatst vrijdag 4 februari 2011 om 10:52:25 op Schaatspeloton.nl

Karlo Timmerman

Karlo Timmerman, 24 jaar, is als marathonschaatser actief voor het team van SOS Kinderdorpen. Sinds 2007 is hij al aanwezig op het hoogste landelijke niveau waar hij in die tijd al drie overwinning behaalde. Naast het schaatsen studeert Karlo Accountancy aan de Rijksuniversiteit Groningen, wat eveneens zijn woonplaats is. Vanaf 12 november zal Karlo elke vier weken als columnist actief zijn op Schaatspeloton.nl. In zijn columns wil hij met een kritische blik kijken naar de actualiteit van de dag rond het peloton waar hij deel van uitmaakt.

Dingen die bijzonder zijn worden mooi gevonden. Zo is er in het voetbal een klassieker ontstaan. Een wedstrijd met heel veel belang maar het is niet altijd de mooiste wedstrijd om naar te kijken maar het heeft wel de naam van een grote wedstrijd.

Zo heeft het marathonschaatsen ook zijn eigen beroemde ding. Al tien jaar lang krijgt iedere winnaar een Schrobbeler. Brabant's beroemdste kruidenbitter. Ooit begonnen met een geintje van Wout de Jong tegenover Piet Kleine dat hij een fles Schrobbeler beloofde aan zijn eerst volgende overwinning. Een mooi gebaar en het hele peloton genoot mee. Hard koersen en aan het eind met z'n allen een drankje doen in de kleedkamer.

Dit is tot aan de dag vandaag een vaste waardering na iedere overwinning. Iedere winnaar gaat keer op keer weer glunderend de kleedkamer in en zoekt zijn ploeg op. Je ziet de ploeg genieten van de kleine glaasjes bruine sap. Dit is wat de overwininning net dat extra tintje geeft. Schrobbereler is van het peloton gaan houden en het peloton van Schrobbeler. De eerste tien jaren waren mooi en voor het peloton vooral lekker en hopelijk kan het peloton in 2020 nog steeds genieten van een lekkere Schrobbeler na de wedstrijd.

Alle Columns van Karlo Timmerman:

Kritiek (12 november 2010)
Nooit gedacht, maar... (10 december 2010)
Beste Roy (7 januari 2011)
Mooie dingen (4 februari 2011)
Wie de kleintjes niet eert is de grote niet weerd (4 maart 2011)