Schaatspeloton.nl - Nieuws - Oud-marathonschaatser Roger Schneider overleden

Oud-marathonschaatser Roger Schneider overleden

geplaatst maandag 20 januari 2020 om 23:09:50 op Schaatspeloton.nl

Roger Schneider

Roger Schneider (bron: Schaatspeloton.nl)

De Zwitserse oud-marathonschaatser Roger Schneider is afgelopen vrijdag onverwacht op 36-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn broer Philipp via Facebook weten. Schneider, die op skeelers bij de top behoorde, kwam in twee periodes vier seizoenen uit in het Nederlandse marathonschaatsen. Voor Power-play.nl, Hunter en Payroll Group was hij actief op het hoogste niveau en behaalde hij één podiumplaats. In het Duitstalige bericht meldt Philipp Schneider dat zijn broer hen vrijdag 17 januari is ontvallen "In zijn familie en familiekring laat hij een groot gat achter. We zullen hem altijd missen."

In 2005/2006 kwam Roger Schneider voor het eerst naar Nederland waar hij bij de beloften, wat toen nog Heren B heette een seizoen draaide. In januari won hij een marathon in Amsterdam en met in totaal vier podiumplaatsen eindigde hij het seizoen als vierde in de Essent Cup. Een jaar later debuteerde hij voor Power-play.nl in de topdivisie. Samen met landgenoot Alain Gloor maar ook bijvoorbeeld Jorrit Bergsma die in die ploeg dat jaar zijn debuut maakte. In dat seizoen kwam hij tot zijn enige podiumplaats op het hoogste niveau. Tijdens The Greenery Six eindigde hij achter Cédric Michaud en Jan Maarten Heideman als derde tijdens de tweede etappe.

Na het seizoen 2006/2007 waarin hij voor Hunter Sportswear nog goed was voor verschillende top-10 klasseringen stopte Schneider als marathonschaatser om 5 jaar later nog een seizoen terug te keren. Voor Payroll Group kwam hij meerdere wedstrijden uit in de topdivisie met een zestiende plaats als beste resultaat.

Bekijk ook:

Roger Schneider