Schaatspeloton.nl - Nieuws - Michaud en Bekkering winnen in The Greenery

Michaud en Bekkering winnen in The Greenery

geplaatst dinsdag 12 december 2006 om 21:42:00 op Schaatspeloton.nl

Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) heeft in zijn spruitjespak ook de tweede wedstrijd in The Greneery Six gewonnen. In Eindhoven was daarnaast Daniëlle Bekkering (DSB) de winnares van de eerste wedstrijd in The Greenery Five bij de Dames. De leidster in de Essent Cup was de snelste van een kopgroep van 14.

A Divisie
Man van de wedstrijd was in Eindhoven op de tweede dag van The Greenery Six overduidelijk Tristan Loy (Bam Schaatsteam). De Fransman durfde het aan een lange solo-ontsnapping aan te gaan, die op een gegeven moment zelfs succes leek te gaan krijgen. Het mocht echter niet zo zijn en de aanvaller pur sang werd door het peloton na een lange achtervolging van méér dan een kwart van de wedstrijd terug gepakt.
Daarna slaagde niemand meer vooruit te blijven en in de massasprint was vervolgens Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) opnieuw te sterk voor Jan Maarten Heideman (Proteq), al was het verschil vandaag kleiner. Heideman eindigde nu met een tweede plaats wel op het podium. Roger Schneider (Power-play.nl) completeerde als derde het podium.
Cedric Michaud, die met zijn 35e kunstijsoverwinning op gelijke hoogte kwam met Co Giling, behoudt logischerwijs het Spruitjespak. Ook het Groen, Pascal Briand (Power-play.nl), en Wit, Bob de Vries (BAM Schaatsteam), verwisselt niet van eigenaar.

Dames
In het Dames peloton slaagde een omvangrijke groep van in totaal 14 dames erin een ronde te pakken op het peloton. Met alle favorieten in de groep konden zij gaan sprinten om de zege. Daarin was Daniëlle Bekkering (DSB) de snelste en pakte zo het eerste Spruitjespak voor wat dit jaar voor de Dames een vijfdaagse is. Achter de Groningse eindigde Maria Sterk (Nicolai-Lourens & Tabak) als tweede, Gretha Smit (Telfort) werd in Eindhoven derde.

Dick van Gangelen Trofee

Heren
Als een paal boven water stond het voor de jury dat Tristan Loy op deze tweede avond van de Greenery Six de vijf punten verdiende. Geen twijfel, aldus de juryleden Stam en De Roon als je 25 tot 30 ronden zo sterk in de aanval bent en langdurig op kop rijdt. Ralf Zwitser werd beloond vanwege zijn vele ontsnappingspogingen en ook Andres Landman scoorde punten voor zijn sterke optreden. Jan van Oosterom liet zich zien door veel de aanval te kiezen en Willem Hut verdiende lof van de jury voor zijn voorbeeldige knechtenwerk in dienst van de ploeg.

5 pnt: Tristan Loy
4 pnt: Ralf Zwitsert
3 pnt: Andres Landman
2 pnt: Jan van Oosterom
1 pnt: Willem Hut

Dames
In de eerste van de vijf wedstrijden van de Greenery voor de dames reed Gretha Smit gisteravond in Eindhoven een sterke koers. Samen met Daniëlle Bekkering opende zij de wedstrijd en was in het verdere verloop voortdurend actief. Zij maakten ook deel uit van een kopgroep die een ronde voorsprong nam en waaruit Elma de Vries nog in haar eentje probeerde te ontsnappen. Dat was op zichzelf al een bijzondere prestatie, hoewel de poging stierf in schoonheid. Maria Sterk en Elma de Vries waren in de hele wedstrijd zeer actief en dat gold ook Mireille Reitsma. Micha Top, die als laatste naar de kopgroep was toe gereden, maakte ook indruk, maar viel net buiten de punten.

5 pnt: Gretha Smit
4 pnt: Daniëlle Bekkering
3 pnt: Mireille Reitsma
2 pnt: Maria Sterk
1 pnt: Elma de Vries

Woensdag
Met 70 Heren en 46 Dames gaat het schaatspeloton woensdag in Groningen verder. De Dames starten om 19:00 uur met een marathon over 60 ronden, vervolgens starten om 20:00 de A-rijders voor hun 125 ronden.