Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook Roger Schneider naar ECN Azzuri Raps

Ook Roger Schneider naar ECN Azzuri Raps

geplaatst zaterdag 14 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De 22-jarige Zwitser Roger Schneider maakt het komende seizoen de overstap van Hotel de Biester naar de Stichting Schaatsteam.nl van het ECN Azzuri Raps Team

De 22-jarige Zwitser Roger Schneider maakt het komende seizoen de overstap van Hotel de Biester naar de Stichting Schaatsteam.nl van het ECN Azzuri Raps Team (bron: ECN Azzuri Raps)

De 22-jarige Zwitser Roger Schneider maakt het komende seizoen de overstap van Hotel de Biester naar de Stichting Schaatsteam.nl van het ECN Azzuri Raps Team dat volgend seizoen de overstap naar de A Divisie maakt. ECN Azzuri Raps legde eerder al Alain Gloor en Peter Nauta vast.

"Roger Schneider is een uitstekende versterking voor het ECN AZZURI RAPS Team waar hij weer wordt herenigd met zijn skeelerploegmaat Alain Gloor. Samen waren ze afgelopen seizoen ook veruit de sterkste B rijders. Als Schneider niet een aantal wedstrijden had moeten missen door het op en neer reizen dan had hij waarschijnlijk gemakkelijk de tweede plaats achter Gloor voor zich opgeÃĢist.", aldus de ploeg.

Deze sterke Zwitserse skeelerprof werd al op 19 jarige leeftijd Europees kampioen op de weg en won daarnaast vele grote marathons zoals de Worldcups van Berlijn en Abano Terme. Sindsdien is hij zelfs wereldrecordhouder op de marathon (42,195 km) in 58.17 minuten wat neer komt op een gemiddelde snelheid van 43,2 km/u.

Schneider die vorig jaar september van zijn skeelervriend Alain Gloor te horen kreeg dat deze ging marathonschaatsen in Nederland, stapte op advies van Pascal Briand en Tristan Loy in de auto en reed naar het beroemde Gietense schaatshotel De Biester. Daar werd hij, net als zo velen voor hem, liefdevol opgevangen en werd er gezorgd voor een startnummer in de B divisie. Omdat Schneider niet kan leven van de prijzen en premies bij de Bees, kon hij zijn baan als meubelmaker in Zurich niet opzeggen. Er zat voor de Zwitser niets anders op dan wekelijks tussen Nederland en Zwitserland op en neer te pendelen, zelfs in het weekend van Deventer toen in Nederland en Duitsland de wegen door het vele sneeuw moeilijk bereidbaar waren. Op vrijdag na de arbeid 800 km. naar Gieten en op zondag weer 800 km. terug naar Zurich om op maandagmorgen op tijd op zijn werk te kunnen verschijnen.

Die gedrevenheid van Roger Schneider ziet men terug in de wedstrijden waarin hij als pur sang aanvaller medeverantwoordelijk was voor de vele spectaculaire koersen in de B divisie.

Beide Zwitsers hebben zich voorgenomen, om met de ervaringen van dit seizoen, het komende najaar op en top aan de start van het A peloton te verschijnen. Ook hebben beide schaatsers het doel om over 4 jaar te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. Het liefst natuurlijk op de marathon (mass-start) maar anders op de lange baan.