Schaatspeloton.nl - Nieuws - Herstart KPN Marathon Cup, wat eraan voorafging: deel 1 - de beloften

Herstart KPN Marathon Cup, wat eraan voorafging: deel 1 - de beloften

geplaatst vrijdag 6 december 2019 om 15:27:46 op Schaatspeloton.nl

Ruud Slagter is leider in de KPN Marathon Cup bij de herstart van de competitie morgen in Alkmaar.

Ruud Slagter is leider in de KPN Marathon Cup bij de herstart van de competitie morgen in Alkmaar. (bron: Schaatspeloton.nl)

Morgen heeft de KPN Marathon Cup na drie weken een herstart na een onderbreking voor de Trachitol Trophy van twee weken terug en de sinterklaasstop van afgelopen weekend. In Alkmaar vindt de zesde cupwedstrijd plaats. Schaatspeloton.nl blikt voor de herstart even terug wat de stand van zaken is in de competitie na vijf wedstrijden. In het eerste deel de beloften. Met klassementsleiders Ruud Slagter (Bauerfeind) en Arianna Pruisscher (het Leontienhuis).

Arianna Pruisscher stevig aan de leiding bij beloftendames
Na een overwinning in de eerste twee van de drie gereden wedstrijden staat Arianna Pruisscher riant aan de leiding bij de beloftendames. De rijdster van het Leontienhuis won zowel in Amsterdam als Deventer en werd in Haarlem bij de derde wedstrijd tweede achter solo-aanvalster Femke Mossinkoff (BlueDune). In het klassement leidt Pruisscher met 71,2 punten een voorsprong van 14,2 punten op Brit Qualm (Fortune Coffee) die achter de klassementleidster derde, tweede en derde werd. Samen met Hilde Noppert (RTC Fryslan / Victron Energy), die vierde, derde en vierde werd, bezetten zij de top van het klassement.

De beloftendames beginnen zaterdag om 17:00 uur aan hun vierde wedstrijd in de KPN Marathon Cup, een wedstrijd over 50 ronden.

Top-10 Beloftendames:
1. Arianna Pruisscher (het Leontienhuis)
2. Brit Qualm (Fortune Coffee)
3. Hilde Noppert (RTC Fryslan / Victron Energy)
4. Chantal Oosterkamp (CENNED)
5. Femke Mossinkoff (BlueDune)
6. Sanne Teekens (BewustWinkelen / Teklab)
7. Manon Gremmen (Schaatsshopdrenthe)
8. Annelies Verhorst-Passchier (The Art of Health)
9. Daphne Alderts (Sprog)
10. Hilde-Marije Dijkstra (iM FARMING)

Strijd tussen David en Goliath bij beloftenheren
Bij de beloftenheren is de strijd om het klassement er een van lichamelijke uiterste. Ruud Slagter, de langste man van het peloton, won al de cupwedstrijd in Deventer en staat in het oranjeleiderspak aan de start in Alkmaar. De winnaar van de Trachitol Trophy doet dat op de ijsbaan en in de marathon die de naam draagt van zijn hoofdsponsor Bauerfeind. Belangrijkste concurrent van Slagter is Tom den Heijer, de kleinste man van het beloftenpeloton. De rijder van Groenehartsport.nl eindigde in de vijf cupwedstrijden drie keer op het podium en staat in het tussenklassement op 12,1 punt van Slagter.

Chiel Smit (ZiuZ) en Twan Berlijn (Skate4AIR) volgen in het klassement op plaats drie en vier voor Den Heijer’s ploeggenoot Roel Boek (Groenehartsport.nl) die vijfde staat. Harm Visser (Bouowpartners) won al beide beloftenmarathons waar hij starte, iets wat het oog van de bondscoach trok en hem mede een selectie opleverde voor de ISU World Cup massastart later deze maand in het Japanse Nagano. Naast Slagter en Visser wonnen Hendrik Poelstra (Douma Staal) en de Amerikaan Ian Quinn ook al een marathon dit seizoen.

De beloftenheren beginnen in Alkmaar om 17:45 uur aan hun 100 ronden tijdens de zesde cupwedstrijd.

Top-10 Beloftenheren:
1. Ruud Slagter (Bauerfeind)
2. Tom den Heijer (Groenehartsport.nl)
3. Chiel Smit (ZiuZ)
4. Twan Berlijn (Skate4AIR)
5. Roel Boek (Groenehartsport.nl)
6. Harm Visser (Bouwpartners)
7. Gert Jan van Diepen (Podobrace.nl)
8. Remon Vos (Bouwpartners)
9. Hendrik Poelstra (Douma Staal)
10. Erwin Mesu (Douma Staal)

Bekijk ook:

Herstart KPN Marathon Cup, wat eraan voorafging: tot slot - de heren (29 januari 2023)
Herstart KPN Marathon Cup, wat eraan voorafging: deel 2 - de dames (6 december 2019)