Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoofdsponsor en TV-tijd voor Natuurijscyclus

Hoofdsponsor en TV-tijd voor Natuurijscyclus

geplaatst maandag 8 oktober 2007 om 13:01:00 op Schaatspeloton.nl

Het al eerder aangekondigde natuurijscircuit in Europa, de World Grand Prix, heeft in Essent een hoofdsponsor gevonden. De energieleverancier zal haar naam verbinden aan de vier wedstrijden in Oostenrijk, Tsjechië, Zweden en Finland. Ook is bekend geworden dat de NOS van elke wedstrijd een samenvatting van 30 minuten zal uitzenden. De Essent World Grand Prix gaat 2 februari op de Weissensee van start.

Naast de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, zullen de wedstrijden op het Lipnomeer in de Tsjechische Republiek, bij Borlänge in Zweden en Kuopio in Finland deel uitmaken van de competitie. Voor de Heren zullen de eerste, op de Weissensee, en de laatste wedstrijd, in Kuopio, over 200 kilometer gaan. De andere twee wedstrijden zullen over 150 kilometer worden verreden. De Dames staan bij alle vier de wedstrijden voor 100 kilometer in de planning.

Of het sponsorschap van Essent ook betekend dat alle ploegen, ook teams met een kleine beurs, en sponsorloze rijd(st)ers aan de start kunnen gaan verschijnen van alle wedstrijden is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal de KNSB in de reglementen voor de World Grand Prix hier wel enigszins rekening mee houden door slechts de beste drie van de vier resultaten te laten meetellen voor het klassement.

De Essent World Grand Prix is in elk geval verzekerd van ruime TV aandacht. NOS Studio Sport zal elke wedstrijd met een 30 minutenlange samenvatting in beeld brengen.

Bekijk ook:

Nieuwe kalender dan eindelijk bekend (8 september 2007)
Wat worden de World Grand Prix locaties? (15 september 2007)