Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Unicef wordt weer Team Van Werven

Team Unicef wordt weer Team Van Werven

geplaatst donderdag 15 september 2011 om 10:40:22 op Schaatspeloton.nl

Van Werven en Breman zijn het schaatsteam van Ingmar Berga, Geert Plender, Gary Hekman, Arjen Becker, René Ruitenberg en Simon Schouten te hulp gekomen. Door de steun van de twee bedrijven die afgelopen seizoen Team Ruitenberg sponsorden kan de formatie toch doorgaan. Dit was onzeker nadat sportmarketingbureau Panthera Leo BV door het uitblijven van een hoofdsponsor de stekker uit het project Team Unicef had getrokken.

Lange tijd was de status van het team onduidelijk. Panthera Leo BV, een sportmarketing bureau, wilde het voormalige team Ruitenberg professionaliseren en contracteerde vorige winter daartoe een aantal toprijders. Een hoofdsponsor voor het team meldde zich nooit, waarop Panthera Leo BV haar verplichtingen naar de rijders niet meer na kon komen en afzag van voortzetting van de contracten.

Van Werven en Breman, die samen ook afgelopen twee jaren team Ruitenberg steunden, sprongen daarop bij. "Ons geloof in sportsponsoring en maatschappelijke projecten is onveranderd gebleven. Het heeft ons de afgelopen jaren meer naamsbekendheid opgeleverd en een een duurzaam karakter; met dit team kan dat alleen maar meer worden", legt Ton van der Giessen, Algemeen directeur van het 65-jarige familiebedrijf uit Oldebroek, uit. "Bovendien zien wij overeenkomsten tussen topsport en de werkvloer. Wij zien graag een winnaarsmentaliteit, zowel bij de schaatsers als bij onze werknemers."

Van Werven, een leverancier van diensten en producten in de afvalsector, energie en grondstoffen en infra, is de naamgever van het team, Breman Installatietechniek uit Genemuiden is co-sponsor. Breman ondersteunde ook al het inline-skate team waar onder andere Berga en Hekman voor uitkomen. Het teammanagement is in handen van de stichting We Recycle and Sport 4 Kids, waarin Wilfred van Werven en rijder Geert Plender zitting hebben. Deze stichting ondersteunt sport en maatschappelijke projecten, gericht op duurzaamheid, overeenkomstig de bedrijfsactiviteiten van Van Werven.

Plender, vorig jaar derde in de eindrangschikking van de marathoncompetitie, is opgelucht en dankbaar. "De hele zomer heeft er een sluimerende onzekerheid rond het team gehangen en enkele weken geleden bleek dat we met lege handen stonden. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat Van Werven onmiddellijk bereid was ons te helpen en dat ook Breman zich heel behulpzaam opstelde. Het heeft niet veel gescheeld, of het was onvermijdelijk geweest dat dit team uit elkaar was gevallen."

Voormalig Nederlands kampioen op de marathon en Europees kampioen op inline-skates Ingmar Berga toont zich verheugd met de ontwikkeling. "Eindelijk is er weer duidelijkheid. De onzekerheid is voor een sporter erg slecht. Ik ben er lang onrustig over geweest, maar ik ben heel erg opgelucht dat we als complete ploeg door kunnen. We hebben een heel sterke ploeg waar ik veel vertrouwen in heb."

Team Van Werven wordt ook ondersteund door Craft (kleding), Stouwdam Sport (materiaal), Fresh-Media (internet), 3Action (sportvoeding), Countus (accountancy) en Notariaat Kremer. Het team staat onder sportieve leiding van Yep Kramer.

Bekijk ook:

Team Ruitenberg schrapt tweede ploeg, Van Eck naar Wadro (28 juli 2011)
Team Ruitenberg wordt Team Unicef (17 juni 2011)
Gert Ruitenberg stopt bij Team Ruitenberg (27 februari 2011)
Arjen Becker naar Team Ruitenberg (8 februari 2011)
Simon Schouten naar Team Ruitenberg (31 januari 2011)
Ook Geert Plender tekent bij bij Team Ruitenberg (12 januari 2011)
Yep Kramer wordt trainer/ploegleider Team Ruitenberg (27 december 2010)
AMI Kappers-drietal naar Team Ruitenberg (22 december 2010)