Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gert Ruitenberg stopt bij Team Ruitenberg

Gert Ruitenberg stopt bij Team Ruitenberg

geplaatst zondag 27 februari 2011 om 20:24:38 op Schaatspeloton.nl

Team Ruitenberg manager Gert Ruitenberg stopt met zijn activiteiten in het marathonschaatsen. Dit bevestigt de drijvende kracht achter Team Ruitenberg tegenover Schaatsen.nl. Gert Ruitenberg, de broer van marathonschaatsers Henri sr. en René en oom van Henri jr., was 5 jaar actief in het marathonschaatsen met de ploegen van Safan en Van Werven. Als belangrijkste reden voor het stoppen noemt Ruitenberg het plezier dat door een aantal gebeurtenissen is verdwenen.

Gert Ruitenberg geeft tegenover Schaatsen.nl aan dat hij de vijf actieve jaren genoten heeft en dat het hem hier ook om ging. Het besluit om te stoppen was een moeilijke voor Gert Ruitenberg: "Dat was zeker niet makkelijk. Ik heb echt een paar nachten wakker gelegen. Maar ik sta volledig achter mijn besluit. De spelletje die er nu gaande zijn, die wil ik absoluut niet meespelen. Dat gaat mij allemaal een stap te ver."

Hiermee verwijst Ruitenberg naar het op het laatste moment toch afhaken van Christijn Groeneveld, die eerder samen met Ingmar Berga en Gary Hekman de overstap zou gaan maken van AMI Kappers naar Team Ruitenberg. Tegenover Schaatsen.nl zegt Gert Ruitenberg hier over: "En ondanks een mondeling akkoord is Groeneveld dan opeens zomaar weg. Daarnaast wordt er ook nog getrokken aan andere rijders die al hebben toegezegd voor volgend jaar. Dat gaat mij te ver. Onderhandelen met vrije rijders, prima. Maar niet met mensen die al vastliggen. Maar blijkbaar ligt de norm momenteel anders. En dat is iets waar ik me niet mee kan en wil verenigen."

Mede hierom besloot Gert Ruitenberg de handdoek in de ring te gooien.