Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Ruitenberg schrapt tweede ploeg, Van Eck naar Wadro

Team Ruitenberg schrapt tweede ploeg, Van Eck naar Wadro

geplaatst donderdag 28 juli 2011 om 00:15:20 op Schaatspeloton.nl

Pieter-Jan van Eck

Pieter-Jan van Eck

Pieter-Jan van Eck zal komend seizoen voor Team Wadro uitkomen. Van Eck maakt de overstap naar het team van Henk Angenent nadat Team Ruitenberg de plannen voor een tweede ploeg niet rond krijgt. Dit meldt Schaatsen.nl. Voor de 22-jarige Van Eck die vier seizoenen uitkwam voor Team Ruitenberg was geen plek meer in die formatie die onder de vlag van Unicef zal gaan rijden.

In de eerste ambitieuze plannen van het Team Ruitenberg zouden er twee top-ploegen gevormd gaan worden. Hiervoor werden onder andere Arjen Becker, Ingmar Berga, Christijn Groeneveld en Garyd Hekman overgenomen van AMI Kappers en kwam Nederlands Kampioen Simon Schouten over uit de Eerste Divisie. Nadat Christijn Groeneveld uit dit avontuur stapte en koos voor het BAM/Univé Schaatsteam gooide ploegmanager Gert Ruitenberg na 5 jaar de handdoek als teammanager. Nu valt voor een tweede ploeg definitief het doek. In de eerste ploeg van Team Ruitenberg, die met de naam Unicef zal gaan rijden, zullen in elk geval René Ruitenberg, Ingmar Berga, Gary Hekman, Simon Schouten en Geert Plender plaatsnemen.

Voor Pieter-Jan van Eck is na vier jaar geen plaats meer, ondanks dat hij eerder dit jaar zijn contract voor twee jaar verlengde. Al ontkent Van Eck tegenover Schaatsen.nl dat Ruitenberg hem heeft laten barsten. "Dat wordt links en rechts wel gezegd, maar het is niet zo. Sterker, René Ruitenberg heeft alles gedaan om me te helpen. Hij stelde zelfs voor dat hij zou stoppen met schaatsen zodat ik als zesde man bij de ploeg kon blijven. Maar dat wilde ik niet", aldus Van Eck tegenover de bondssite. Bij Team Angenent voegt Van Eck zich bij Ruud Aerts, Martijn van Es, Jochem Uithoven, Peter van de Pol en Ralf Zwitser.

Bekijk ook:

Pieter-Jan van Eck
Team Ruitenberg wordt Team Unicef (17 juni 2011)
Gert Ruitenberg stopt bij Team Ruitenberg (27 februari 2011)
Pieter-Jan van Eck twee jaar langer bij Team Ruitenberg (11 januari 2011)
AMI Kappers-drietal naar Team Ruitenberg (22 december 2010)