Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rouwbanden en stilte voor Gauke Nijholt

Rouwbanden en stilte voor Gauke Nijholt

geplaatst zaterdag 20 november 2010 om 23:59:43 op Schaatspeloton.nl

De CENNED-ploeg van Gauke Nijholt, net als de rest van het peloton getooid met een rouwband om de arm, leidt het peloton naar het startschot.

De CENNED-ploeg van Gauke Nijholt, net als de rest van het peloton getooid met een rouwband om de arm, leidt het peloton naar het startschot. (bron: Schaatspeloton.nl)

Voorafgaand aan en tijdens de vijfde KPN Marathon Cupwedstrijden in Hoorn is uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Gauke Nijholt. Alle rijders reden in Hoorn de wedstrijd met een rouwband ten ere van de Friese trainer/coach die langdurig met de schaatssport verbonden was. Ook werd er voorafgaand aan elke wedstrijd een indrukwekkend moment van stilte in acht genomen.

De loze ronden werd bij de Dames geleid door de CENNED-ploeg waar Gauke Nijholt ploegleider van was. In de Heren Top Divisie voerden de rijders van de voormalig TNT Express-ploeg, waar Nijholt ook ploegleider van is geweest, het peloton aan in de opwarmronde. Ook dit alles ter nagedachtenis aan Gauke Nijholt die gistermiddag op 73-jarige leeftijd overleed na een coma van 7 weken.

Bekijk ook:

Hoornse dubbelslag Jorrit Bergsma en Foske Tamar van der Wal (20 november 2010)
Gauke Nijholt overleden (20 november 2010)