Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ruud Aerts blijft toch bij Foekens

Ruud Aerts blijft toch bij Foekens

geplaatst zondag 31 mei 2009 om 11:25:17 op Schaatspeloton.nl

Ruud Aerts

Ruud Aerts

Natuurijsspecialist Ruud Aerts zal volgend seizoen toch opnieuw uitkomen voor de formatie van Foekens. Dit weet SkatingOnline te melden. Aerts, die afgelopen seizoen de Aart Koopmans Memorial en de finalewedstrijd van de KNSB Grand Prix op zijn naam schreef, zou in eerste instantie de ploeg verlaten omdat deze het met een kleiner budget moet doen maar komt nu toch weer terug bij de rood-witte formatie.

Ruud Aerts op zoek gegaan naar een nieuwe ploeg nadat op de Weissensee bekend was geworden dat asbestverwijderaar Foekens komend seizoen voor een lager bedrag de marathonschaatsploeg wil sponsoren. In de zoektocht naar een nieuwe ploeg was er belangstelling van andere ploegen, zo zaten Aerts en het BAM Schaatsteam onsuccesvol samen voor een overgang, maar toch koos de Brabander er voor ook in het seizoen 2009/2010 voor de formatie van ploegleiders Peter van Niekerk en Hans Pieterse uit te komen.

Foekens zal komend seizoen naar Ruud Aerts bestaan uit de aangetrokken Jan van Oosterom en Peter van de Pol en Jochem Janssen en Roy Polmans die al eerder verlengde. Nederlands Kampioen Yoeri Lissenberg verhuisde al eerder naar Vlasman en Charley Landman is nog op zoek naar een nieuwe ploeg.

Bekijk ook:

Ruud Aerts
Van de Pol naar Foekens (16 april 2009)
Van Oosterom naar Foekens, Kooyenga Groep stopt (13 februari 2009)
Transfermarkt in volle gang (30 januari 2009)