Schaatspeloton.nl - Nieuws - Transfermarkt in volle gang

Transfermarkt in volle gang

geplaatst vrijdag 30 januari 2009 om 13:37:10 op Schaatspeloton.nl

Traditiegetrouw is de Weissensee de plek om transfers tussen de ploegen af te ronden. Met alle formaties op enkele vierkante meters kan er snel geschakeld worden en nemen de ploeg voor het nieuwe seizoen snel vormen aan. Belangrijke transfers die bekend geworden zijn die van Karlo Timmerman, Jan van Loon en Sander Kingma naar Adformatie en van Yoeri Lissenberg en Bert van Buren naar Vlasman.

Adformatie rond met Timmerman, Van Loon en Kingma
Karlo Timmerman, Jan van Loon (beiden Equipe Renault Eco2) en Sander Kingma (Team Care Group-DeSmelt) zullen komend seizoen uitkomen voor het team van Adformatie dat daarmee het team voor volgend seizoen rond heeft. Eerder was namelijk al bekend geworden dat Ralf Zwitser, Douwe de Vries en Tristan Loy ook volgend jaar voor de zwart-gele formatie uit zullen komen.

Kingma komt over van Team Care Group-DeSmelt dat volgend seizoen ophoudt te bestaan. Timmerman, die dit seizoen voor het eerst een zege op het hoogste niveau behaalde, verruilt samen met Jan van Loon de BAM-opleidingsploeg van Equipe Renault Eco2.

Vlasman haalt Lissenberg en Van Buren
Er was dan alweer eerder bekend geworden dat Bert van Buren (Adformatie) bij zijn huidige ploeg ruimte moest maken voor versterking. Met Vlasman heeft Van Buren nu een nieuwe ploeg voor het komende seizoen gevonden. Bij de Vlasmanformatie, die verder bestaat uit Sandor Stuut, André Withaar en Rutger ter Laak, zal ook Yoeri Lissenberg (Foekens) zich voegen. Lissenberg en Van Buren reden verleden jaar samen bij Adformatie. Lissenberg, die dit seizoen in de Essent Cup tweemaal als tweede eindigde, komt hiermee terug op een oud nest. Toen de Vlasmanploeg nog in de hoedanigheid van InterCarParts.nl rondreed maakte de 38-jarige rijder uit Almere drie seizoenen lang onderdeel uit van deze formatie.

Vlasman maakt in zijn ploeg ruimte voor deze versterkingen door afscheid te nemen van Martijn Bovenmars en Koos Kortekaas. Bovenmars maakte bekend na dit seizoen te zullen stoppen. Kortekaas moet opzoek naar een nieuwe ploeg.