Schaatspeloton.nl - Nieuws - IJs niet goed genoeg in Haaksbergen, geen tweede marathon op natuurijs

IJs niet goed genoeg in Haaksbergen, geen tweede marathon op natuurijs

geplaatst woensdag 18 januari 2017 om 15:41:24 op Schaatspeloton.nl

Lisa van der Geest won vanochtend de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren, er kan donderdag in Haaksbergen nog geen tweede marathon op natuurijs worden verreden.

Lisa van der Geest won vanochtend de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren, er kan donderdag in Haaksbergen nog geen tweede marathon op natuurijs worden verreden. (bron: Vincent Riemersma)

Er zal voorlopig nog geen tweede marathon op natuurijs verreden worden. Dat bevestigt competitieleider Willem Hut. Bij keuring door de KNSB voldeed de ijsvloer in Haaksbergen niet aan de minimum eisen. Haaksbergen was kandidaat om morgen de tweede wedstrijd te organiseren nadat Noordlaren vanochtend gastheer was voor de eerste marathon op natuurijs die gewonnen werd door Simon Schouten en Lisa van der Geest. Vorig jaar was Haaksbergen nog de winnaar van de strijd om de eerste natuurijsmarathon.

De natuur heeft het Twentse dorp niet de vorst gegeven om aan de minimale ijsdikte te komen, bevondien ligt het ijs hierdoor nog niet vast op de ondergrond. Met weersvoorspellingen die niet zeker genoeg zijn over de vorst is besloten de tweede marathon op natuurijs niet uit te schrijven.

Bekijk ook:

Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren prooi voor Simon Schouten (18 januari 2017)
Lisa van der Geest winnares eerste marathon op natuurijs (18 januari 2017)
Woensdagochtend eerste marathon op natuurijs in Noordlaren (17 januari 2017)