Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lisa van der Geest winnares eerste marathon op natuurijs

Lisa van der Geest winnares eerste marathon op natuurijs

geplaatst woensdag 18 januari 2017 om 10:48:55 op Schaatspeloton.nl

Lisa van der Geest winnares eerste marathon op natuurijs in Noordlaren

Lisa van der Geest winnares eerste marathon op natuurijs in Noordlaren (bron: Vincent Riemersma)

In Noordlaren heeft Lisa van der Geest (MKBasics.nl) de eerste marathon op natuurijs gewonnen. De 23-jarige Warmondse won de sprint van een kopgroep van acht voor Emma Engbers (Mastermind) en Irene Schouten (Royal A-ware) die met een slechte laatste bocht de kans op de winst op moest geven. Het achttal was in de tweede helft van de wedstrijd ontstaan en had een ronde voorsprong gepakt op het peloton.

Na een eerste solo-aanval van Iris van der Stelt (MKBasics.nl) die door het peloton geneutraliseerd werd ontsnapte in de tweede helft een sterke kopgroep van acht dames die het peloton op een ronde zette. Na het afsprinten van het peloton viel Ankie Ytsma (CENNED) vanuit de kopgroep aan. De rest van het achttal keek naar de snelle Irene Schouten die gedwongen werd de achtervolging zelf in te zetten.

De groep kwam in de buurt waarna Elma de Vries (Palet Schilderwerken) en Iris van der Stelt het gezamenlijk probeerden. Ook hier counterde Schouten op waarna nadat de kopgroep weer samen was het tempo stil viel terwijl de vrouwen naar elkaar keken wie de sprint zou aangaan. Dit was De Vries die bij de bel het tempo opvoerde. Schouten nam de leiding over maar moest na een slechte laatste bocht de leiding opgeven aan Lisa van der Geest die zo de zege op kon eisen. Emma Engbers snelde in Van der Geest slipstream naar de tweede plaats, Schouten kon nog wel als derde naar het podium.

Bekijk ook:

Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren prooi voor Simon Schouten (18 januari 2017)
Uitslag