Schaatspeloton.nl - Nieuws - Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren prooi voor Simon Schouten

Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren prooi voor Simon Schouten

geplaatst woensdag 18 januari 2017 om 12:10:58 op Schaatspeloton.nl

Simon Schouten wint de eerste marathon op natuurijs, Robert Post moet genoegen nemen met de tweede plaats.

Simon Schouten wint de eerste marathon op natuurijs, Robert Post moet genoegen nemen met de tweede plaats. (bron: Vincent Riemersma)

Simon Schouten (Royal A-ware) heeft in Noordlaren de eerste marathon op natuurijs gewonnen. De 26-jarige Andijker maakte het na 125 ronden op de 333 meter lange ijsbaan in het Groningse dorp af in de sprint van een kopgroep van negen en kon zo wel winnen waar zijn zus eerder op de ochtend het niet kon afronden. Robert Post (Bouw & Techniek) werd tweede, Sjoerd den Hertog (Lasaulec) was goed voor de derde plaats.

De kopgroep van negen, met daarbij ook de opvallend rijdende Belofte Danny Stam (Ormer ICT), slaagde er in de peloton op een ronde te zetten en ging onder elkaar uitmaken wie de eerste marathon op natuurijs ging winnen. In de finale was het Bart de Vries (Bouw & Techniek) die de aanval opende op jacht naar die winst. Het was aan broer Bob de Vries (Royal A-ware) om in opdracht van de rappe Simon Schouten het gat te dichten. Hij slaagde daarin waarna het Ingmar Berga (Okay Fashion & Jeans) en Sjoerd den Hertog waren die het hazenpad kozen. Niels Mesu (AB Transport) zag het gevaar van die aanval en maakte de oversteek waardoor Bob de Vries opnieuw in de reactie moest om de kansen voor Schouten open te houden. Die taak volbracht de Nederlands Kampioen op kunstijs met verven waardoor de groep bij elkaar kwam in de voorlaatste ronde.

Net voor het luiden van de bel probeerde Niels Mesu de sprinters nog te verrassen maar Simon Schouten reageerde alert. In de rug van Mesu ging Schouten de laatste ronde in waarna hij het op het laatste rechte stuk afmaakte. Robert Post schaatste naar de tweede plaats, Sjoerd den Hertog kon als derde naar het podium.

Bekijk ook:

Lisa van der Geest winnares eerste marathon op natuurijs (18 januari 2017)
Uitslag