Schaatspeloton.nl - Nieuws - Prijzengeld Dick van Gangelentrofee omhoog

Prijzengeld Dick van Gangelentrofee omhoog

geplaatst woensdag 17 september 2008 om 10:01:47 op Schaatspeloton.nl

De prijs voor de marathonschaatser van het jaar, de Dick van Gangelentrofee, zal ook komend seizoen uitgereikt gaan worden. De organisatie van de prijs, die vernoemd is naar voormalig Algemeen Dagbladjournalist Dick van Gangelen, heeft het prijzengeld voor de ereplaatsen verhoogd. De nummer twee en drie bij de dames en de heren zullen recht hebben op een iets groter bedrag.

De winnaar van de Dick van Gangelentrofee, de marathonschaatser van het jaar, zal 1500 euro mogen bijschrijven op zijn of haar bankrekening. Dit bedrag is gelijk aan het voorgaande jaar. De nummers twee en drie van het klassement gaan er wel op vooruit. Zo zal de nummer twee voortaan recht hebben op een bedrag van 1000 euro, waar dat vorig seizoen 750 euro was, en zal de nummer drie met 500 euro naar huis gaan.
Het ploegenklassement dat afgelopen seizoen door de Stichting Dick van Gangelentrofee werd ingevoerd blijft een prijs voor de eer en zal geen prijzengeld aan zich verbonden hebben.

De Dick van Gangelenjury mag zich voor het nieuwe seizoen versterkt weten door een extra kracht. De Brabander Pieter Millenaar zal vast toetreden tot het jurycorps van de trofee. De laatste twee jaar was de voormalige marathonschaatser al enkele keren invaller in het gezelschap rapporteurs. Millenaar zal voornamelijk worden ingezet bij de wedstrijden ‘beneden de grote rivieren'.

Bekijk ook:

Bob en Elma de Vries winnen ook Dick van Gangelen Trofee (20 maart 2008)