Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zeventiende Grand Prix-podium voor Crispijn Ariëns

Zeventiende Grand Prix-podium voor Crispijn Ariëns

geplaatst maandag 29 januari 2024 om 15:19:11 op Schaatspeloton.nl

Vandaag mocht Crispijn Ariëns voor de zeventiende keer in zijn carrière naar het podium tijdens een Grand Prix op natuurijs.

Vandaag mocht Crispijn Ariëns voor de zeventiende keer in zijn carrière naar het podium tijdens een Grand Prix op natuurijs.

Met zijn derde plaats tijdens de sprint-Grand Prix behaalde Crispijn Ariëns (Reggeborgh) vandaag zijn zeventiende podiumplaats in een Grand Prix. Zes keer won de tegenwoordig in Heerde woonachtige Brabander, vijfmaal was hij tweede en vandaag was zijn zesde derde plaats. Daarmee voert hij bij de mannen de lijst aan met meeste podiumplaatsen. Alleen Mariska Huisman scoorde bij de vrouwen met achttien podiumplaatsen beter, Carla Ketellapper-Zielman kwam eveneens tot zeventien ereplaatsen.

Bij de mannen volgen Gary Hekman en Frank Vreugdenhil met respectievelijk vijftien en veertien top-3-klasseringen Ariëns. Jouke Hoogeveen en Simon Schouten staan met twaalf podiumplaatsen op plaats 4 en 5 op deze lijst met natuurijstoppers.

Crispijn Ariëns behaalde zijn podiumplaatsen op vier locaties in drie landen. Acht van de zeventien werden behaald op de Weissensee, met Luleå en het Runnmeer waar Ariëns respectievelijk zes en tweemaal op het podium stond is Zweden ook goed vertegenwoordigd. Eenmaal won Ariëns op Italiaans natuurijs tijdens de Grand Prix op de Reschensee.

Bekijk ook:

Podiumplaatsen Grand Prix-wedstrijden (vrouwen)
Podiumplaatsen Grand Prix-wedstrijden (mannen)