Schaatspeloton.nl - Nieuws - Merel Bosma bezig aan laatste seizoen

Merel Bosma bezig aan laatste seizoen

geplaatst woensdag 24 januari 2024 om 20:36:48 op Schaatspeloton.nl

Na dit seizoen zal Merel Bosma stoppen als marathonschaatsster. De 31-jarige rijdster van BDM / BTZ maakt dit vandaag vanaf de Weissensee bekend via SkateNL. Sinds 2014 maakt Bosma deel uit van het marathonpeloton waarin ze tot 12 podiumplaatsen op kunstijs kwam, waarvan een NK-medaille. Op natuurijs slaagde ze erin drie medailles te halen bij het Open NK op de Weissensee, de plek waar ze nu haar afscheid aankondigt. Vaker nog zag ze ploeggenoten winnen waar zij een belangrijke rol bij speelde, zelf kon Bosma eenmaal als winnares van het ijs.

Sinds haar debuut in 2014 bij Schaatsteam Egbert Egberts kwam ze jaren uit voor MKBasics.nl en de opvolger Turner. Sinds 2022 schaatst Bosma in de kleuren van BDM / BTZ haar, naar nu blijkt, laatste rondjes. Bijzonder was haar enige overwinning bij de kunstijsmarathon in Enschede in 2019 toen ze haar met jarenlange steun opgebouwde krediet bij haar ploeggenoten terugbetaald kreeg met de overwinning.

In klassementen was Bosma meer dan eens goed geplaatst. Ook hier springt het natuurijs eruit. Driemaal stond ze hier op het eindpodium. Eenmaal als derde bij de Natuurijsdriedaagse in 2017/2018 en zowel en tweede (in 2019) als derde plaats (in 2020) prijken op de erelijst van de Friezin. Op kunstijs was vorig seizoen haar beste resultaat. De Marathon Cup sloot ze toen af op een derde plaats.

Bekijk ook:

Transferoverzicht