Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart Swings trekt stand weer gelijk in tweestrijd met Harm Visser

Bart Swings trekt stand weer gelijk in tweestrijd met Harm Visser

geplaatst zondag 17 december 2023 om 18:14:56 op Schaatspeloton.nl

Bart Swings wint de Staatsloterij Schaatsmarathon in Amsterdam. De stand in de tweestrijd tussen Harm Visser en de Belg is daarmee weer gelijk op 2-2.

Bart Swings wint de Staatsloterij Schaatsmarathon in Amsterdam. De stand in de tweestrijd tussen Harm Visser en de Belg is daarmee weer gelijk op 2-2. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Amsterdam heeft Bart Swings (OKAY / Interfarms) de Staatsloterij Schaatsmarathon op zijn naam geschreven. De sprint werd op de Jaap Edenbaan vroeg ingezet door Daan Gelling (Royal A-ware) die vanuit de kopgroep de sprinters op een klein gaatje wist te zetten. Swings dichtte als eerste het gat en hield in de laatste meters vervolgens Harm Visser (Jumbo / Visma) achter zich. Hiermee zette de Belg de stand in de tweestrijd met Visser weer gelijk op 2-2.

De Staatsloterij Schaatsmarathon was er een die regelmatig kopgroepen baarde maar die uiteindelijk toch op een massasprint uit leek te draaien. Toch was het uiteindelijk een kopgroep die zoals zo vaak dit seizoen ging sprinten om de zege. De kopgroepen doe ontstonden hadden vaak een sterke Jumbo / Visma vertegenwoordiging en ook meer dan eens was het Reggeborgh dat zich achter de breuk zag en in achtervolging het gat moest dichten.

Keer op keer kwam het peloton weer bijeen tot in de laatste ronden toen een kopgroep van negen rijders ontstond met daarin volop favorieten. Royal A-ware was met Sjoerd den Hertog, Daan Gelling en Jordy Harink sterk vertegenwoordigd in de eerste groep. Maar de rappe Bart Swings en Harm Visser hadden met Jeroen Janissen en Mats Stoltenborg een steunkracht mee voorin. Luc ter Haar (Bouwselect / De Haan Westerhoff) en Crispijn Ariƫns (Reggeborgh) maakten het negental compleet dat voor het peloton uiteindelijk om de winst ging strijden. Ruim voor de bel ging Daan Gelling hard aan en sloeg een eerste gat. Swings snelde naar Gelling en rekende vervolgens ook af met Harm Visser die van achteruit ook Gelling nog achterhaalde.

Bekijk ook:

Uitslag