Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aart Koopmans Memorial en ONK Masters/C-rijders afgelast

Aart Koopmans Memorial en ONK Masters/C-rijders afgelast

geplaatst woensdag 25 januari 2023 om 12:28:41 op Schaatspeloton.nl

Het is vandaag verboden de Weissensee te betreden. Door sneeuwval is het ijs niet betreedbaar.

Het is vandaag verboden de Weissensee te betreden. Door sneeuwval is het ijs niet betreedbaar.

Donderdag zullen de Aart Koopmans Memorial en het Open NK marathonschaatsen voor Masters en C-rijders niet verreden kunnen worden. Door hevige sneeuwval maandag en dinsdag op de Weissensee is het prepareren van een parcours op dit moment niet mogelijk is. De KNSB laat in een bericht weten "gezien de weersvoorspelling, voorzichtig positief over de doorgang van het verdere wedstrijdprogramma" te zijn. Dinsdag werd ook al de eerste toertocht op het bergmeer afgelast, voor vrijdag staat voorlopig de tweede toertocht nog wel op het programma.

"De omstandigheden zijn dermate slecht dat er geen wedstrijdorganisatie mogelijk is. Dit heeft te maken met de huidige temperatuur en te korte voorbereidingstijd om een veilig parcours op te leveren." Aldus de bond in de melding van afgelasting. "We houden de omstandigheden van dag tot dag nauwlettend in de gaten en voorzien jullie van updates wanneer hier concrete besluiten op worden genomen. Deze middag vind er overleg plaats met de platforms over de verschillende scenario's die op dit moment voor liggen."

De bond drukt marathonschaatsers verder op het hart niet het ijs op te gaan. "Noch te voet, noch met de fiets. Op deze manier komen er geen sporen in het ijs die bij de inzettende vorst niet te verwijderen zijn en daarbij de baan onbegaanbaar/onveilig wordt."