Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook in Tilburg wint Ineke Dedden

Ook in Tilburg wint Ineke Dedden

geplaatst zaterdag 14 januari 2023 om 20:21:14 op Schaatspeloton.nl

Ineke Dedden wint, haar medevluchters zijn geklopt.

Ineke Dedden wint, haar medevluchters zijn geklopt. (bron: Schaatspeloton.nl)

Een week na haar opvallende winst in Heerenveen heeft Ineke Dedden (BDM / BTZ) ook de elfde cupwedstrijd in Tilburg gewonnen. Op de Ireen Wüstbaan hield zij in de finale zelf de solo vluchtpogingen van haar medevluchters Nienke Smit (DGS) en Laura Lorrenzato (A6.nl groot in auto's) in het gareel en kon het daarna in de sprint afmaken. Roza Blokker (PGM Bakker) en Emma Engbers (Mastermind / RekenService) mochten als de nummers twee en drie mee naar het podium. Klassementsleidster Maaike Verweij (Albert Heijn / Zaanlander) was in Tilburg afwezig maar behield het oranje leiderspak.

Een mooie kopgroep maakte bij de vrouwen de koers op het Brabantse ijs. Een achttal dames vond elkaar zo'n 25 ronden voor het eind. Laura Lorenzato, Emma Engbers, Nienke Smit, Roza Blokker, Ineke Dedden, Eline Jansen (Van Ramshorst Renault), Tjilde Bennis (Turner) en Sandra Dekker (OCRE / Haak) namen snel een halve ronde voorsprong. Bennis en Dekker liepen echter tegen ongeluk aan. Het tweetal kwam samen ten val en moest de zes andere vluchters laten gaan. Enkele ronden later was de ronde voorsprong voor Lorenzato, Engbers, Smit, Blokker, Dedden en Jansen een feit.

In de finale was het Nienke Smit die als eerste de aanval koos. De rijdster van Team DGS dat eerder deze week aangaf na dit seizoen als ploeg te stoppen kreeg echter meteen Dedden achter zich aan die met volle vertrouwen alles bij elkaar hield. Datzelfde gebeurde toen Lorenzato drie ronden voor het einde versnelde. Teruggepakt was het de Italiaanse die de sprint ruim van te voren inzette. Dedden kwam echter voorbij en reed onbedreigd naar de winst. Roza Blokker was goed voor de tweede plaats, Emma Engbers eindigde voor het eerst in ruim twee jaar weer op het podium. De afwezige Maaike Verweij zag haar leiderspak niet in gevaar komen.

Bekijk ook:

Uitslag