Schaatspeloton.nl - Nieuws - 50e Jaap Eden Trofee; wie won deze kunstijsklassieker eerder?

50e Jaap Eden Trofee; wie won deze kunstijsklassieker eerder?

geplaatst zondag 16 oktober 2022 om 16:44:02 op Schaatspeloton.nl

Sjoerd den Hertog won vorig jaar de 49e Jaap Eden Trofee, komende zaterdag staat de 50e editie van deze kunstijsklassieker op het programma bij de start van het seizoen van de marathonschaatsers.

Sjoerd den Hertog won vorig jaar de 49e Jaap Eden Trofee, komende zaterdag staat de 50e editie van deze kunstijsklassieker op het programma bij de start van het seizoen van de marathonschaatsers. (bron: Schaatspeloton.nl)

Het seizoen begint komende zaterdag met de 50e editie van de Jaap Eden Trofee. In december 1971 won Henk Portengen de eerste editie om hem vervolgens daarna nog driemaal te winnen. Grietje Mulder was in 1984 de eerste vrouwelijke winnares. Vorig seizoen waren Sjoerd den Hertog en Irene Schouten de tot nog toe laatste winnaars van de wedstrijd die een ware kunstijsklassieker genoemd mag worden. Schouten won de Jaap Eden Trofee, dit jaar de 35e editie voor vrouw al vijf keer, net zo vaak als Jan Maarten Heideman bij de mannen. Zij zijn daarmee de recordwinnaars. Wie wonnen er allemaal nog meer? Schaatspeloton.nl zet het op een rijtje.

Bekijk ook:

Erelijst Jaap Eden Trofee