Schaatspeloton.nl - Nieuws - Opnieuw streep door Weissensee; wedstrijden en toertochten afgelast

Opnieuw streep door Weissensee; wedstrijden en toertochten afgelast

geplaatst vrijdag 17 december 2021 om 10:52:24 op Schaatspeloton.nl

Ook deze winter geen winterse plaatjes vanaf de Weissensee. Net als afgelopen winter gaat er een streep door de wedstrijden en toertochten op de Weissensee.

Ook deze winter geen winterse plaatjes vanaf de Weissensee. Net als afgelopen winter gaat er een streep door de wedstrijden en toertochten op de Weissensee. (bron: Schaatspeloton.nl)

Net als vorig seizoen zullen ook deze winter de wedstrijden en toertochten op de Weissensee niet doorgaan. Dit gezamenlijke besluit is genomen door het Bezirk Spittal, de gemeente Weissensee en de organisatie van het evenement op het Karinthisch bergmeer. "De veiligheid en gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en inwoners van de gemeente Weissensee staat voorop. Bovendien is de druk op de gezondheidszorg, zowel in Nederland als Oostenrijk, is nog erg hoog." laat de stichting Alternatieve Elfstedentocht Weissensee weten. "Daarnaast zijn er nog zoveel risico-factoren en onzekerheden dat wij het niet verantwoord achten om een evenement op de Weissensee te organiseren."