Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elisa Dul houdt stand en wint Trachitol Trophy

Elisa Dul houdt stand en wint Trachitol Trophy

geplaatst zondag 5 december 2021 om 16:17:09 op Schaatspeloton.nl

Elisa Dul houdt stand en wint in Alkmaar.

Elisa Dul houdt stand en wint in Alkmaar. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Trachitol Trophy bij de dames is gewonnen door Elisa Dul (Zaanlander). De sprintster die de eerste twee wedstrijden won was gedurende de wedstrijd constant in de verdediging maar hield stand. In de massasprint was Dul vervolgens weer de snelste en stelde zo de eindzege in de vierdaagse veilig. Paulien Verhaar (Bouwbedrijf De Vries), die het pillenpak als winnares van het tussensprinklassement won, werd in de eindsprint tweede voor Lianne van Loon (A6.nl groot in auto's) die haar eerste podiumplaats behaalde. Verhaar en Van Loon vergezelden Dul ook op het eindpodium.

In Alkmaar was het een strijd tussen de aanvallers en de sprinters. Met name natuurlijk Elisa Dul die de eerste twee dagen van de vierdaagse had getoond verreweg de snelste van het peloton te zijn op dit moment. Eigenlijk toonde Dul dat gisteren in Amsterdam ook, maar dat gebeurde achter de aanvallers die de verdediging van Zaanlander hadden verschalkt en rond waren gegaan. Dat was in Alkmaar ook het doel van de aanvallers en aanvallen dat gebeurde op De Meent volop. Maar Elisa Dul hield knap stand. De ene keer sprong ze mee, de andere keer lukte het haar of ploeggenote Maaike Verweij (Zaanlander) de vluchters weer terug te pakken.

In de eindsprint die volgde liet Dul zien wat ze de eerste dagen ook al had laten zien; ze is het snelst. Ditmaal probeerde Turner met een vroeg aangetrokken sprint voor Dieuwertje van Kalken Dul nog te kloppen maar Dul overzag dit volgde en snelde naar de winst. Paulien Verhaar en Lianne van Loon volgde Dul op de streep en ook in het eindklassement van de vierdaagse. Dit laatste vooral door het zwaar tellen van de punten in de finale. Iets waar de sprinters na een lange zware vierdaagse optimaal van profiteerden.

Bekijk ook:

Uitslag