Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aanvallende Olin Verhoog wint in stijl Trachitol Trophy

Aanvallende Olin Verhoog wint in stijl Trachitol Trophy

geplaatst zondag 5 december 2021 om 13:34:31 op Schaatspeloton.nl

Olin Verhoog wint de finale en daarmee het eindklassement van de Trachitol Trophy tweedaagse bij de beloftendames.

Olin Verhoog wint de finale en daarmee het eindklassement van de Trachitol Trophy tweedaagse bij de beloftendames.

In Alkmaar heeft Olin Verhoog (TEKLAB / Bewustwinkelen.nl) na de eerste ook de tweede wedstrijd in de Trachitol Trophy en het eindklassement van deze tweedaagse voor beloftendames op haar naam geschreven. De Zoeterwoudse won na 70 ronden de sprint van een kopgroep van drie met een ronde voorsprong. Manon Gremmen (PTH Groep / SchaatsshopDrenthe) werd tweede, de Italiaanse Laura Lorenzato (Suomodo) was goed voor de derde plaats. Het drietal bezette ook het eindpodium. Daar wisselden Lorenzato en Gremmen naast Verhoog van de tweede en derde plek. Janne Berkhout (Van Ramshorst Renault) won het pillenpak van het tussensprintklassement.

De beloftendames brachten op De Meent een leuke wedstrijd op het ijs. Een wedstrijd waarin twee gevechten door elkaar heen verreden werden. De strijd om het tussensprintklassement en het dagklassement en daarmee het algemene klassement van de Trachitol Trophy. Niet beter kwam dat naar de voorgrond dan in de zustermoord die op het ijs ontstond toen een dapper Eline Jansen (Van Ramshorst Renault) solo rondenlang op kop reed maar haar voorsprong te niet gedaan zag worden door ploeggenote Janne Berkhout die meestreed om het pillenpak van het tussensprintklassement. De jonge Berkhout leidde het peloton en pakte vier punten achter Jansen die daarna haar riante voorsprong kwijt was. De vier punten van Berkhout hielpen haar uiteindelijk wel aan de eindwinst en het pillenpak.

Nadat Jansen was teruggepakt ontstond er een kopgroep van eerst vier vrouwen. Nadat Eline Stubert (Arktika) bij het viertal af moest haken na een versnelling van Laura Lorenzato bleef de Italiaanse alleen over met Olin Verhoog, de winnares van de eerste wedstrijd, en Manon Gremmen. Het drietal kreeg steun van ploeggenoten en slaagden er uiteindelijk in het peloton op een ronde te zetten. Hierna bleef het peloton verder bij elkaar waardoor in de finale het drietal ging uitmaken wie de finale en daarmee het eindklassement ging winnen. Hierin ging Lorenzato als eerste de sprint aan maar zag in de laatste bocht Verhoog onder haar doorkomen en de dag- en eindoverwinning pakken. Gremmen werd tweede, Lorenzato derde. Doordat Lorenzato vrijdag tweede was geworden pakte zij de tweede plaats in het eindklassement voor Gremmen die als derde naar het podium mocht.

Bekijk ook:

Uitslag