Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dit zevental gaat dit jaar strijden om de witte trui bij de topdivisieheren

Dit zevental gaat dit jaar strijden om de witte trui bij de topdivisieheren

geplaatst donderdag 21 oktober 2021 om 19:48:50 op Schaatspeloton.nl

Tom den Heijer won in 2019/2020 de witte trui bij de beloften, dit seizoen is hij een van de zeven rijders die gaan strijden om het wit in de topdivisie.

Tom den Heijer won in 2019/2020 de witte trui bij de beloften, dit seizoen is hij een van de zeven rijders die gaan strijden om het wit in de topdivisie. (bron: Schaatspeloton.nl)

Zaterdag begint het seizoen in Amsterdam en waar voor de oranje pak en de algemene eindoverwinning in de cup natuurlijk iedereen kan meestrijden geldt dat voor het jongerenklassement niet. In de heren topdivisie zijn het zelfs maar zeven rijders die afgelopen 1 juli nog geen 23 waren. Welke zeven gaan er strijden om het wit en om de eer om Bart Hoolwerf als beste jongeren op te volgen? Sportchaletviehhofen.at is met drie rijders sterk vertegenwoordigd, maar misschien wordt de eindwinnaar wel een van de vier eenlingen.

TH12 Daan Gelling (Bouwselect)
Eerste jaar topdivisierijder. Werd in 2020 tweede tijdens het NK voor Junioren A en was dat seizoen goed voor twee podiumplaatsen bij de beloften. Won bij de beloften in 2018 de Sjoerd Huisman Bokaal.

TH32 Tom den Heijer (Sportchaletviehhofen.at)
Officieel tweedejaars topdivisierijder, maar reed in het vorige afgelaste seizoen natuurlijk geen wedstrijd. Behaalde in 2019/2020 vijf podiumplaatsen, won nog niet maar de kleinste man van het peloton won wel het jongerenklassement bij de beloften en eindigde als tweede in het eindklassement van de cup.

TH35 Wabe de Rooij (Sportchaletviehhofen.at)
Net als Den Heijer officieel tweedejaars topdivisierijder die nog wacht op zijn debuut. Was in 2019/2020 goed voor twee podiumplaatsen en behaalde brons tijdens het NK voor neo-senioren. De aanvallend rijdende De Rooij won in 2019 een beloftenmarathon in Tilburg.

TH38 Ids Bouma (Royal A-ware / ZiuZ)
Debutant, won in het laatste seizoen voor het gemiste coronajaar de beloftenmarathon in Tilburg. Zoon van drievoudig marathonwinnaar Haico Bouma van wie hij het beennummer 38 erft.

TH45 Harm Visser (Jumbo / Visma)
Regerend Nederlands Kampioen bij de Junioren A (zowel in 2019 als 2020). Was in 2019/2020 twee keer winnaar van een beloftenmarathon. Zou in 2020/2021 al zijn debuut maken als topdivisierijder maar zag dat door corona uitgesteld worden. Als 'doorstroomrijder' deed hij in 2020 al mee in de topdivisie en was toen in Tilburg als vijftiende al meteen goed voor punten.

TH52 Ivar Immerzeel (Port of Amsterdam / SKITS)
In 2019/2020 twee podiumplaatsen bij de beloften. Net als Den Heijer, De Rooij en Visser zou hij vorig jaar al zijn debuut maken, maar ook voor hem werd het uitgesteld. Klopte in een trainingsmarathon om spek en bonen vorige week zondag in Haarlem verrassend Evert Hoolwerf in een directe sprint.

TH73 Marc Middelkoop (Sportchaletviehhofen.at)
Als enige van de jongeren derdejaars topdivisierijder. Maar het is niet dat Middelkoop met veel meer ervaring op het ijs verschijnt dan zijn concurrenten. De Culemborger liep al vroeg in zijn debuutseizoen 2019/2020 een scheurtje in zijn kruisband op wat hem lang langs de kant deed staan. Pas op natuurijs keerde hij terug.