Schaatspeloton.nl - Nieuws - Scheurtje in kruisband houdt Marc Middelkoop tot zeker december aan de kant

Scheurtje in kruisband houdt Marc Middelkoop tot zeker december aan de kant

geplaatst donderdag 14 november 2019 om 19:37:28 op Schaatspeloton.nl

Marc Middelkoop staat voorlopig met een kruisbandblessure langs de kant.

Marc Middelkoop staat voorlopig met een kruisbandblessure langs de kant. (bron: Neeke Wassenbergh-Smit (TIMSimaging))

Marc Middelkoop staat voorlopig langs de kant. De 21-jarige schaatser, die dit seizoen voor PGMBakker / Stehmann / Viking zijn debuut maakt in de topdivisie, liep bij een val in Den Haag een scheurtje op in zijn achterste kruisband. Middelkoop reed de wedstrijd nog wel uit maar kwam sindsdien niet meer in actie omdat schaatsen nog te veel pijn veroorzaakt. Onder medische begeleiding van Sportgeneeskunde Rotterdam heeft de ploegleiding er vertrouwen in dat de Culemborger in december weer op het ijs kan terugkeren.

"Zo wil je het seizoen niet beginnen zeker niet als debutant." leeft ploegleider Mario Donker mee met de jonge Middelkoop. "Marc doet er alles aan om zo snel mogelijk terug te komen en wordt medisch begeleidt door sportgeneeskunde Rotterdam. Fietsen gaat nu goed maar schaatsen veroorzaakt nog pijn."

De ploegleider vindt de pech van Middelkoop heel jammer. "Maar we hebben het vertrouwen erin dat Marc in december weer op het ijs staat. Maar we hebben ook het advies gegeven zeker niet te gaan forceren."

Bekijk ook:

Marc Middelkoop