Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook Evelien Vijn en Eline van Voorden versterken Fortune Coffee

Ook Evelien Vijn en Eline van Voorden versterken Fortune Coffee

geplaatst donderdag 1 juli 2021 om 17:52:16 op Schaatspeloton.nl

Evelien Vijn komt komende winter in het marathonschaatsen uit in de kleuren van Fortune Coffee.

Evelien Vijn komt komende winter in het marathonschaatsen uit in de kleuren van Fortune Coffee. (bron: Gé Wijnands)

De dames van Fortune Coffee krijgen in het nieuwe seizoen gezelschap van Evelien Vijn en Eline van Voorden. Vijn, die op de langebaan uit zal komen voor TalentNed, sluit als vijfde rijdster aan bij de topdivisieploeg en zal de rol van reserverijdster invullen. De Wieringerwerfs stond afgelopen seizoen namens het inmiddels gestopte PTH/BDM op de startlijst en was een seizoen eerder in de kleuren van BewustWinkelen / Teklab Nederlands Kampioene bij de Junioren B en als debutante enkele keren dicht bij een podiumplek in de topdivisie. Van Voorden voegt zich bij de beloftenploegen.

Eerder kwam Ariane Smit al over van PGM Bakker naar Fortune Coffee die op het hoogste niveau verder uit Brit Qualm, Claudia Oranje en Rosalie Huisman bestaat. Eline van Voorden voegt zich bij Heleen van der Hulst, Iris Tiben en Madelief de Jong op het tweede niveau.

Ploegvertegenwoordiger Remco de Mik is blij dat het team ondanks een seizoen zonder wedstrijden toch weer een stap heeft kunnen zetten. "Dat we twee sterke teams hebben kunnen samenstellen is erg mooi. Als pupil heb ik Eline nog schaatsles gegeven, erg leuk dat ze nu onderdeel is van ons team. Dat Evelien bij ons aansluit, zijn we ook erg blij mee. Beide dames passen erg goed bij het team en voegen samen met Ariane absoluut iets toe aan Team Fortune Coffee."