Schaatspeloton.nl - Nieuws - Fortune Coffee maakt met Ariane Smit topdivisieploeg rond

Fortune Coffee maakt met Ariane Smit topdivisieploeg rond

geplaatst vrijdag 26 februari 2021 om 21:39:45 op Schaatspeloton.nl

Ariane Smit presenteert zich in de kleuren van Fortune Coffee voor het volgende seizoen.

Ariane Smit presenteert zich in de kleuren van Fortune Coffee voor het volgende seizoen.

Ariane Smit komt volgend seizoen voor Team Fortune Coffee uit in de topdivisie. De 24-jarige Rotterdamse, die overkomt van PGM Bakker, vervangt de stoppende Floortje Mackaij bij de ploeg van ploegleiders Bob de Jong, Gé Wijnands en Remco de Mik die naast Smit volgend seizoen op het hoogste niveau bestaat uit Brit Qualm, Claudia Oranje en Rosalie Huisman. "Ik ben erg blij dat op de twee stoppende dames na, iedereen bij het team blijft." Laat De Mik weten, die naast Mackaij ook Eva van Til uit de beloftenploeg ziet stoppen. "Ariane Smit past erg goed bij waar wij naar opzoek waren."

"Ze wilde weer graag wat dichter bij huis trainen en nog meer haar plezier terug vinden in het schaatsen. Naast rijden als team, vinden wij plezier hebben in hetgeen wat we doen en samen trainen erg belangrijk." Legt de ploegleider uit. "De druk om te presteren is daardoor bij ons team denk ik wat minder dan bij andere teams, dat wil echter niet zeggen dat we er niet vol voor gaan als we aan de start staan. Dat de dames fanatiek zijn is in ons eerste seizoen bij de beloften wel gebleken. Met een nieuw team presteerden wij verrassend goed. Hopelijk verrassen we onszelf komend seizoen weer, maar nu zowel op top, als op beloftenniveau."

Bij de beloften bestaat Fortune Coffee voor 2021/2022 voorlopig uit Heleen van der Hulst, Iris Tiben en Madelief de Jong.

Bekijk ook:

Ariane Smit
Transferoverzicht 2021