Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nicky van Leeuwen stopt, Ariane Smit vertrekt bij PGM Bakker

Nicky van Leeuwen stopt, Ariane Smit vertrekt bij PGM Bakker

geplaatst vrijdag 26 februari 2021 om 09:21:55 op Schaatspeloton.nl

Nicky van Leeuwen leek vorig jaar met een late aanval in Tilburg even naar haar eerste overwinning op kunstijs te rijden.

Nicky van Leeuwen leek vorig jaar met een late aanval in Tilburg even naar haar eerste overwinning op kunstijs te rijden.

PGM Bakker ziet met Ariane Smit en de stopppende Nicky van Leeuwen twee rijdsters vertrekken. "Helaas was dit niet het jaar zoals het moest zijn door de coronaperikelen maar ik merkte dat het voor mij tijd was om ook mijn andere doelen te gaan najagen" vertelt Van Leeuwen, in het dagelijks leven bouwkundig projectleider. "Ik leef altijd met plezier en voor de volle honderd procent naar het seizoen toe. Ik wil geen dingen half doen en daarom was het voor mij nu tijd om te stoppen met schaatsen op dit niveau. Ik ga het schaatsen missen maar hoop, in een andere rol, nog van waarde te blijven voor team PGM Bakker."

"We gaan Nicky missen" zegt ook Gerhard Joling, performance manager van stichting Making the Difference waar team PGM Bakker onderdeel van is. "Met haar ervaring was ze een duidelijke schakel binnen ons team. Gelukkig voor ons blijft ze binnen de stichting actief in een andere rol en kunnen we af en toe nog gebruik maken van haar ervaring." Nicky behaalde op de natuurijsbaan van Arnhem een van haar grootste successen door het behalen van de 3de plek.

Naast Van Leeuwen zal ook Ariane Smit het team na dit jaar verlaten. "Ariane gaf aan een stapje terug te willen doen. Na lang met veel drive op de langebaan te hebben gefocust was het tijd voor meer ontspanning. Een keuze die respect verdiend."

"Al met al voor ons een lastige situatie zo in een corona jaar maar we geloven in ons plan" vertelt Joling verder. "Met onze stichting en onze partners richten wij ons op meerdere facetten en proberen we met name dames duursport op de langere termijn en op een leuke manier verder te professionaliseren. Dat doen we onder andere door kennis, door testen en meten en door individuele begeleiding. We hebben naast Team PGM Bakker ook een wielerteam en die kennis wisselen we uit. Dat doe ik gelukkig niet allemaal alleen maar we hebben een uitgebreid team van coaches, trainers tot aan een teamarts welke achter ons staan." Dat er twee dames stoppen, is een aderlating voor het team. "We zijn nu op zoek naar twee dames die willen investeren in hun sportieve carrière en we nodige ambitieuze dames altijd uit om te solliciteren", aldus Joling.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2021