Schaatspeloton.nl - Nieuws - Beau Wagemaker maakt Smit Consultancy / Husqvarna compleet

Beau Wagemaker maakt Smit Consultancy / Husqvarna compleet

geplaatst woensdag 24 februari 2021 om 21:17:13 op Schaatspeloton.nl

Beau Wagemaker komt volgend seizoen uit voor Smit Consultancy / Husqvarna.

Beau Wagemaker komt volgend seizoen uit voor Smit Consultancy / Husqvarna. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Smit Consultantcy / Husqvarna heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de komst van Beau Wagemaker. De 24-jarige Noord-Hollandse vervangt bij het team van ploegleider Jorrit Veneman de stoppende Malou Hiemstra. Wagemaker was opzoek naar een nieuwe ploeg nadat zij niet meer in de plannen van haar huidige A6.nl-ploeg voorkwam. Met de komst van de nummer drie van de laatste Alternatieve Elfstedentocht is Smit Consultantcy / Husqvarna op topdivisieniveau compleet. Naast Wagemaker bestaat de ploeg voor 2021/2022 uit Bianca Roosenboom, Loes Adegeest en Corina Strikwerda.

"Beau geeft aan dat ze mooie kansen bij onze ploeg ziet. De sfeer binnen de ploeg en een aantal goede gesprekken over haar kansen en mogelijkheden binnen de ploeg gaven de doorslag." Laat ploegleider Jorrit Veneman weten. "We zijn erg blij met de komst van Beau, ze heeft verschillende kwaliteiten en krijgt bij ons de mogelijkheid om voor eigen kansen te rijden. Met deze samenstelling kunnen we mooie dingen laten zien op kunstijs, maar de pijlen staan ook zeker gericht op natuurijs!"

Bij de beloftenploeg van Smit Consultantcy / Husqvarna heeft Eva Olde Hampsink aangegeven te gaan stoppen. De ploeg gaat daarom nog opzoek naar een rijdster die zich bij Babette Buitenhuis, Thirza Gorkink en Loes Busser zal gaan voegen.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2021