Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaatsdames A6.nl overdenken toekomst, laten Anne Leltz en Beau Wagemaker gaan

Schaatsdames A6.nl overdenken toekomst, laten Anne Leltz en Beau Wagemaker gaan

geplaatst woensdag 27 januari 2021 om 19:24:48 op Schaatspeloton.nl

Beau Wagemaker begon vorig seizoen nog met een tweede plaats tijdens de openingswedstrijd in Amsterdam.

Beau Wagemaker begon vorig seizoen nog met een tweede plaats tijdens de openingswedstrijd in Amsterdam. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Schaatsdames van A6.nl gaat nadenken over de toekomst. De formatie van Elfstedenwinnares Klasina Seinstra geeft aan in de coronatijd erachter te zijn gekomen dat de ploeggenoten eigenlijk veel te ver van elkaar wonen en juist nu niet makkelijk met elkaar kan trainen. "Sowieso had iedereen veel reistijd nodig wat niet altijd ten goede komt van de sporter de studie of werk en de prestaties." Aldus teammanager Henk Jan Meijer die Noord-Hollander Beau Wagemaker en Zuid-Hollander Anne Leltz nu laat gaan. Manon Kamminga is in blijde verwachting en blijft achter de schermen nog betrokken bij de ploeg.

"Juist nu ontstaan er veranderingen en willen we goed kijken naar de ploeg en de verhoudingen en onze kracht." Laat Meijer Weten. "Het allerbelangrijkste is uitdaging en plezier en een goede samenwerking. Het geloof wat je in elkaar moet hebben is cruciaal. Ook het trainen met als basis Heerenveen of Friesland lijkt ons een mooie uitdaging, zodat je vaker met elkaar kunt trainen."
 
A6.nl zou dit afgelaste seizoen met Sandra Dekker, Anne Leltz, Manon Kamminga, Beau Wagemaker en de Italiaanse Francesca Lollobrigida uitkomen in de topdivisie en met Yvonne Nauta en Sanne van der Schaar in de beloftendivisie. Voor Leltz en Wagemaker is nu in elk geval voor volgend seizoen geen plek. "Het was een moeilijke keuze, omdat we een prachtige tijd hebben gehad. We hopen dat ze in een andere ploeg weer stappen kunnen maken en blijven ze natuurlijk volgen."
 
"De marathonsport betekend voor ons; er met elkaar voor zorgen dat wij maar ook de concurrentie prachtige wedstrijden laat zien op een sportieve manier." Evalueert de ploeg de sport die dit seizoen van het Ministerie van VWS geen vrijstelling kreeg om een topsportcompetitie op te zetten. "Deze winter bleek onze sport geen topsport, teleurstelling en ongeloof. We denken na... wat gaan we doen en met wie?"