Schaatspeloton.nl - Nieuws - PGM Bakker hoofdsponsor bij Making the Difference

PGM Bakker hoofdsponsor bij Making the Difference

geplaatst woensdag 29 juli 2020 om 19:59:05 op Schaatspeloton.nl

Team Making the Difference heeft in PGM Bakker haar hoofdsponsor binnen.

Team Making the Difference heeft in PGM Bakker haar hoofdsponsor binnen.

PGM Bakker is voor de komende seizoenen de nieuwe hoofdsponsor en naamgever van het nieuwe schaatsteam Making the Difference wat daarmee als team PGM Bakker door het leven zal gaan. "Wij zijn erg blij met deze samenwerking, en zeker in deze tijd", vertelt Gerhard Joling, performance manager van het team. "Door deze samenwerking kan er weer een stap gezet worden in de professionalisering en continuïteit van het team". PGM Bakker is geen onbekende in de marathonwereld en gaf aan graag een damesteam te sponsoren. "Via Nicky van Leeuwen kwamen wij in contact met Paul Bakker, eigenaar van PGM Bakker, en waren we er snel uit"

Het topdivisieteam, wat bestaat uit Janneke Elzinga, Nicky van Leeuwen, Loesanne van der Geest en Ariane Smit werkt planmatig en ondersteund door data naar de gestelde doelen. Ze krijgen daarbij de hulp van wisselrijder Anneleen Zijl, welke bewust een stapje terug zet in het schaatsen maar zeker niet minder ambitieus is. "Door het afronden van haar studie en het verleggen van haar focus naar het wielrennen zal zij het schaatsen ook gaan gebruiken in opbouw richting het nieuwe wielerjaar."

De begeleiding van team PGM Bakker is in handen van Jeroen Schorning, Bart Hakkenberg en Gerhard Joling. "Wij hebben ieder zo onze rol binnen het team", vertelt Joling verder. "We vervullen alle drie de rol van ploegleider maar hebben individuele competenties welke elkaar goed aanvullen. Zo merkte ik zelf, ik heb geen schaatsachtergrond, dat ik het op gebied van techniek en materiaal te kort begon te schieten naar mate het niveau verder omhoog ging. Binnen de visie van het team staat procesmatig beter worden hoog in het vaandel. Dat geldt ook voor de begeleiding en hebben we gezocht naar een team van stafleden welke elkaar aanvullen en beter maakt".

Team PGM Bakker maakt onderdeel uit van Stichting Making the Difference. De stichting heeft naast een schaatsteam ook een wielerteam en probeert de structuur van de vrouwen(duur)sport verder te professionaliseren. De stichting heeft daarnaast het doel om mensen in beweging te krijgen, om zowel individuen als bedrijven aan te zetten om het verschil te maken in vitaliteit. Het wieler- en schaatsteam is daarmee het uithangbord van de stichting. "Het genereert kennis en is het hele jaar door zichtbaar in meerdere sporten. De beide sporten versterken elkaar. Dit levert voor de atleten een win-win situatie op."

Bekijk ook:

Nieuwe damesploeg Making the Difference: "Een beetje als Jumbo-Visma, maar toch net even anders" (19 februari 2020)