Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjen Becker nieuwe ploegleider Team Turner, ook Piet Hijlkema en Michelle de Bruijn treden toe tot begeleidingsteam

Arjen Becker nieuwe ploegleider Team Turner, ook Piet Hijlkema en Michelle de Bruijn treden toe tot begeleidingsteam

geplaatst donderdag 14 mei 2020 om 13:31:19 op Schaatspeloton.nl

Arjen Becker was tot 2012 actief als marathonschaatser op het hoogste niveau. Volgend seizoen keert hij als ploegleider van Team Turner terug in het peloton.

Arjen Becker was tot 2012 actief als marathonschaatser op het hoogste niveau. Volgend seizoen keert hij als ploegleider van Team Turner terug in het peloton. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Turner heeft in Arjen Becker haar nieuwe ploegleider gevonden. De oud-marathonschaatser vervangt Jan-Martien van de Wetering die na het afgelopen seizoen de ploeg verliet. Naast Becker treden ook Piet Hijlkema en Michelle de Bruijn toe tot het begeleidingsteam van de formatie die Iris van der Stelt, Lisa van der Geest, Merel Bosma en Dieuwertje van Kalken als schaatssters in de gelederen heeft. Hijlkema zal trainingsschema's samenstellen voor de rijdsters en De Bruijn wordt teammanager.

Schaatsster Merel Bosma heeft ervaring met de begeleiding van Piet Hijlkema. "Het afgelopen seizoen heb ik al gewerkt met Piet Hijlkema. Hij heeft goede trainingsschema's gemaakt, waardoor ik optimaal heb kunnen trainen. Ik ben enorm blij dat hij nu voor heel Team Turner aan de slag gaat met de schema┬┤s en het vormgeven van de trainingskampen etc."

Ook Piet Hijlkema ziet zijn nieuwe rol zitten. "Ik vind het ontzettend leuk om met dit damesteam aan de slag te gaan, naast mijn rol als ploegleider bij de heren van Bouwselect. Zij kunnen echt nog stappen maken met persoonlijke schema's op basis van hun wattage, hartslag en andere data."

Arjen Becker als ploegleider terug in het marathonschaatsen
Arjen Becker is de opvolger van coach Jan-Martien van de Wetering en zal Team Turner op het ijs begeleiden. "Ik volgde Team Turner al een tijdje en vond het al een ontzettend leuke ploeg." Aldus Becker die na de natuurijswinter van 2012 stopte als landelijk marathonschaatser en nu dus terugkeert als ploegleider. "Deze meiden zijn echt een team en we gaan er met elkaar voor zorgen we het beste uit onszelf halen. Dat vind ik zelf ook belangrijk. Ik kijk ernaar uit om met ze samen te werken."

Schaatsster Dieuwertje van Kalken legt uit dat Becker niet over een-nachts-ijs ging voor hij toehapte. "Arjen is net vader geworden, dus we hebben 'm wel even moeten overtuigen. Het vraagt wel veel om jezelf vrij te maken voor de zaterdagen en de weken in Oostenrijk en Zweden. We zijn superblij dat hij nu ja heeft gezegd tegen ons."

Michelle de Bruijn, zelf bekend oud-marathonschaatser, zal Team Turner helpen met organisatorische zaken: "Ik was net gestopt na zes jaar teammanager zijn bij Nedflex. Ik heb het namelijk erg druk met mijn nieuwe bedrijf, Happy-atwork en met mijn gezin. Maar toen Lisa van der Geest en Iris van der Stelt mij vroegen, heb ik toch ja gezegd. Ik ken hen heel goed en wil graag helpen. Bovendien vind ik het belangrijk dat het dames marathonschaatsen verder professionaliseert."

Zoey van den Bosch maakt het begeleidingsteam compleet. Zij is al een aantal jaren bij de ploeg betrokken als fysiotherapeut en zal dit jaar ook onderdeel blijven van de staf.

Patrick Eppink, verantwoordelijk voor het sponsorschap binnen organisatieadviesbureau Turner: 'Als sponsor zijn ook blij met deze aanwinsten voor Team Turner. Deze ploeg heeft zoveel potentie, het is belangrijk dat zij goed ondersteund worden. En het is prettig om Michelle als aanspreekpunt te hebben, want komend seizoen willen we nog meer de connectie maken tussen Turner en Team Turner.'

Voorbereidingen seizoen 2020/2021
Nu topsporters vanuit NOC-NSF groen licht hebben gekregen om weer samen te trainen, kijken de schaatssters van Team Turner uit naar het komende seizoen. Merel Bosma: "Het is nog even spannend waar we ons trainingskamp in de zomer kunnen houden en of het zomerijs in Thialf doorgaat. Ik heb goede hoop dat we vanaf oktober - zoals gepland - onze wedstrijden kunnen gaan rijden, Hopelijk dan al met publiek."

Bekijk ook:

Turner en rijdsters verlengen, stapje terug voor coach Jan-Martien van de Wetering (29 februari 2020)