Schaatspeloton.nl - Nieuws - Turner en rijdsters verlengen, stapje terug voor coach Jan-Martien van de Wetering

Turner en rijdsters verlengen, stapje terug voor coach Jan-Martien van de Wetering

geplaatst zaterdag 29 februari 2020 om 09:49:25 op Schaatspeloton.nl

Team Turner gaat door maar coach Jan-Martien van de Wetering doet een stapje terug.

Team Turner gaat door maar coach Jan-Martien van de Wetering doet een stapje terug. (bron: Schaatspeloton.nl)

Ook voor seizoen 2020/2021 zal organisatieadviesbureau Turner de hoofdsponsor blijven van schaatsteam Turner. De hoofdsponsor debuteerde dit seizoen als geldschieter bij de formatie die vorig seizoen nog als mkbasics op het ijs verscheen. De vier rijdsters verlengen en daarmee blijft de marathonploeg met Lisa van der Geest, Iris van der Stelt, Merel Bosma en Dieuwertje van Kalken blijft voor het derde jaar op rij in dezelfde formatie bij elkaar in het volgende seizoen. Jan-Martien van de Wetering doet echter een stapje terug als coach.

"Wij geloven in de schaatssters van Team Turner en in hun ambities voor het volgende seizoen", maakt Jeroen Visscher, managing partner van Turner, duidelijk. "Als hoofdsponsor hebben we afgelopen jaar intensief met het team meegeleefd. We hebben gezien dat ze willen verbeteren en vastberaden zijn om maximaal te presteren. En natuurlijk hebben we ook genoten van aanvallend schaatsen en prachtige podiumplekken."

Mooie momenten op de Weissensee
In januari is een delegatie van Turners en relaties mee geweest naar de Weissensee om het avontuur mee te maken en om zelf te schaatsen. "Daar hebben we van dichtbij mee mogen maken hoe zo'n Alternatieve Elfstedentocht er aan toe gaat." Licht Patrick Eppink, verantwoordelijk voor sponsoring binnen Turner, toe. "Wat blijft inspireren is de manier waarop de schaatssters topsport combineren met hun maatschappelijke carrière. Ze gaan voor een mooi resultaat in alles wat ze doen, net als we bij Turner doen." De intentie om een samenwerking aan te gaan voor een langere periode was er altijd al, maar nu zijn de afspraken voor volgend seizoen concreet gemaakt.

Samenwerking gaat verder dan de ijsbaan
De samenwerking tussen Turner en schaatsteam Turner gaat verder dan de ijsbaan. Zo hebben de schaatsers met het jaarlijks wielerevent 'Tour de Turner' meegereden. Ook hebben de coach Jan-Martien van de Wetering en de schaatssters een clinic gegeven met Turner en relaties. "Volgend jaar willen we samen harder, hoger en beter" benadrukt Eppink. "We hebben plannen om volgend seizoen het team te helpen om nog beter te worden, zoals we dat ook doen bij onze opdrachtgevers. Want daar gaan wij voor: om echt als partners samen te werken."

Stapje terug voor Van de Wetering
De ploegleider en coach van team Turner, Jan-Martien van de Wetering, doet na vier jaar van intensieve samenwerking een stapje terug na dit seizoen. "Zonder de coaching van Jan-Martien waren we niet gekomen waar we nu zijn. We zijn hem ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor het team heeft betekend." Aldus een van de schaatssters. De ploeg is nog op zoek naar een nieuwe ploegleider voor volgend seizoen.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2020