Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tessa Snoek, Daphne Alderts en Sanne in 't Hof versterken BTZ.nl

Tessa Snoek, Daphne Alderts en Sanne in 't Hof versterken BTZ.nl

geplaatst dinsdag 11 februari 2020 om 17:24:04 op Schaatspeloton.nl

Tessa Snoek was op de Weissensee goed voor een vierde plaats tijdens de Alternatieve Elfstedentocht. Volgend seizoen komt zij uit voor BTZ.nl

Tessa Snoek was op de Weissensee goed voor een vierde plaats tijdens de Alternatieve Elfstedentocht. Volgend seizoen komt zij uit voor BTZ.nl (bron: Schaatspeloton.nl)

BTZ.nl versterkt zich stevig naar het volgende seizoen. De zusterploeg van Palet Vastgoedonderhoud trekt Tessa Snoek, Daphne Alderts en Sanne in 't Hof aan. Snoek, de nummer vier van de laatste Alternatieve Elfstedentocht, komt over van het stoppende Nedflex. Alderts stroomt door vanuit de beloftenploeg Sprog van Palet/BTZ, terwijl langebaanschaatsster In 't Hof na haar winst in haar debuutmarathon tijdens de KPN Marathon Cup Finale voor beloften is getroffen door het marathonschaatsvirus en BTZ.nl als wisselrijdster versterkt. Lisanne Buurman blijft BTZ.nl trouw.

Tessa Snoek rijdt een uitstekend seizoen en viel op in de wedstrijden op de Weissensee met een hele mooie vierde plek tijdens de Alternatieve Elfstedentocht. "De Weissensee ging boven verwachting goed, veel berichtjes op mijn telefoon, ik voelde mij bijna jarig" verteld de goedlachse Snoek. "Het is jammer dat Team Nedflex stopt, maar dit biedt ook weer nieuwe kansen. De mogelijkheid om voor Team BTZ.nl te schaatsen grijp ik met beide handen aan. Professionele organisatie, leuk team en een mooie mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen als marathonschaatsster."

Daphne Alderts zal vanuit het opleidingsteam Sprog doorschuiven naar het topdivisieteam BTZ.nl. Na één dagoverwinning en een vijfde plaats in het eindklassement bij de beloften heeft zij al enkele keren als wisselrijdster in het topdivisiepeloton gereden. "Dit is precies waarom wij opleiden" aldus teammanager Eelco Kooistra. "Sporters ontwikkelen naar een hoger niveau. Zo leiden we niet alleen op voor ons zelf maar natuurlijk ook voor dames marathon schaatsen breed. Naast dat dit leuk is om te doen, is het ook een opdracht vinden wij als begeleidingsteam."

Het marathonschaatsvirus is bij Sanne in 't Hof, na de winst tijdens haar debuut wedstrijd op de Jaap Edenbaan, flink aangewakkerd. De 22-jarige Heerenveense wil volgend seizoen het langebaanschaatsen combineren met de marathon. "Na mijn winst bij de beloften in Amsterdam stapte ik natuurlijk met een super goed gevoel van het ijs af. Dit wil ik veel meer gaan doen! Mooi dat ik nu deze kans als wisselrijdsters bij team BTZ.nl krijg waarbij ik het goed kan combineren met mijn langebaanambities. Het grote voordeel hierin is dat de trainers van beide teams al langer samenwerken."

Snoek, Alderts en In 't Hof zullen bij BTZ.nl samen gaan rijden met Lisanne Buurman, die voor het tweede opeenvolgende jaar voor BTZ.nl gaat rijden.

"Na dit seizoen neemt het team afscheid van Demi van Benthem. Anna van den Bos stopt met topsport en met Melissa Wijfje, die dit seizoen door haar langebaansucces niet in de marathon actief is geweest, zijn we nog in gesprek om te kijken wat haar rol kan worden binnen onze organisatie" aldus Eelco Kooistra, teammanager van Team Palet.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2020