Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sanne in 't Hof wint beloften-finale, eindwinst KPN Marathon Cup naar Arianna Pruisscher

Sanne in 't Hof wint beloften-finale, eindwinst KPN Marathon Cup naar Arianna Pruisscher

geplaatst zaterdag 18 januari 2020 om 19:40:15 op Schaatspeloton.nl

Sanne in 't Hof wint de finalewedstrijd in Amsterdam.

Sanne in 't Hof wint de finalewedstrijd in Amsterdam. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Amsterdam heeft Arianna Pruisscher (het Leontienhuis) de eindzege in de KPN Marathon Cup veiliggesteld. Pruisscher finishte bij de finalewedstrijd als tiende maar dat was voldoende voor de eindwisnt. De slotwedstrijd zelf werd gewonnen Sanne in 't Hof ( RTC Fryslan / Victron Energy) die in de massasprint afrekende met Gioya Lancee (RTC Noord Shorttrack / Wadro) en Chantal Oosterkamp (CENNED). Oosterkamp eindigde met haar derde plaats als tweede in het eindklassement, de afwezige Hilde Noppert (RTC Fryslan / Victron Energy) eindigde daar als derde.

Dit keer slaagde er in de finalewedstrijd geen aanvalster in weg te blijven uit de greep van het peloton. Niet dat het op de Jaap Edenbaan niet geprobeerd werd. Toch draaide de wedstrijd uit op een massasprint. Klassementsleidster Arianna Pruisscher leek deze voorzichtig in te gaan om haar eindzege veilig te stellen, alleen een val zou de Leontienhuis-rijdster nog van de eindwinst kunnen houden. In het peloton finishte zij als tiende en pakte zo de KPN Marathon Cup. Voorin reed Sanne in ‘t Hof bij haar marathondebuut bij de senioren naar de winst. Shorttrackster Gioya Lancee werd tweede, Chantal Oosterkamp was derde.

In de eindrangschikking won Pruisscher het oranje pak, werd Oosterkamp tweede en bleef de in Amsterdam afwezige Hilde Noppert de in de hoofdstad aanvallend rijdende Daphne Alderts uiteindelijk voor. Het eindpodium telde op de Jaap Edenbaan dus zonder Noppert maar twee dames. Op het eindpodium van het jongerenklassement was het kariger. Behalve Noppert was ook Brit Qualm (Fortune Coffee), die achter Pruisscher en Noppert derde werd, afwezig. Pruisscher stond dus na afloop eenzaam op het podium met de witte trui om haar schouders.

De eindoverwinning in het ploegenklassement ging naar CENNED. BlueDune en Fortune Coffee mochten na afloop als de tweede en derde ploeg naar het eindpodium.

Bekijk ook:

Uitslag en eindklassementen