Schaatspeloton.nl - Nieuws - Crispijn Ari√ęns, Manon Kamminga, Bj√∂rn Bakker en Judith Krabbenborg wonnen Grote Prijs Weissensee

Crispijn Ari√ęns, Manon Kamminga, Bj√∂rn Bakker en Judith Krabbenborg wonnen Grote Prijs Weissensee

geplaatst zaterdag 1 februari 2020 om 11:42:38 op Schaatspeloton.nl

Manon Kamminga en Crispijn Ari√ęns leiden ook in de KPN Grand Prix na de Alternatieve Elfstedentocht.

Manon Kamminga en Crispijn Ari√ęns leiden ook in de KPN Grand Prix na de Alternatieve Elfstedentocht. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Grote Prijs Weissensee, het klassement over de vier natuurijswedstrijden op de Weissensee, is gewonnen door Crispijn Ari√ęns (Okay Fashion & Jeans / Interfarms ), Manon Kamminga (A6.nl Groot in auto's), Bj√∂rn Bakker (GroeNoord / Kuil Banden) en Judith Krabbenborg (Port of Amsterdam / SKITS). Om in het klassement opgenomen te kunnen worden moest een rijder alle vier de wedstrijden reglementair geklasseerd zijn. Drie√ęndertig mannen en zevenendertig vrouwen slaagden daarin.

Crispijn Ari√ęns hield in de eindstand Mart Bruggink (Bouwselect) en Gary Hekman (AB Vakwerk) achter zich. Erwin Mesu (Douma Staal) was op plaats tien de beste belofte, maar omdat de Zeeuw in het verleden al topdivisierijder is geweest kwam hij niet in aanmerking voor de eindstand bij de beloftenheren. Achter meetellende beloftenheren reden alle wedstrijden uit waarvan er drie punten scoorden. Bj√∂rn Bakker bleef Kevin van der Horst (ZiuZ) en Kees Heemskerk (Groenehartsport.nl) in de eindstand voor.

Bij de dames ging de eindwinst met duidelijk verschil naar Manon Kamminga. Met drie eerste plaatsen en een zevende plaats heeft de Haulerwijkse in de eindstand een voorsprong van 35,3 punten op Emma Engbers (Mastermind) die tweede werd en Elsemieke van Maaren (Palet Vastgoedonderhoud) die daar één punt achter volgt. Slechts drie beloftendames reden alle vier de koersen reglementair uit. Judith Krabbenborg (Port of Amsterdam / SKITS) won hier met 8 punten voor Deborah Veerman (Beyond) met 5 punten en Rosalie Huisman (Fortune Coffee) die puntloos bleef maar wel alle wedstrijden finishte.

Bekijk ook:

Eindklassement Dames
Eindklassement Heren