Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hekman blijft wel leider in Grote Prijs Weissensee, Krabbenborg pakt leiding beloftendames

Hekman blijft wel leider in Grote Prijs Weissensee, Krabbenborg pakt leiding beloftendames

geplaatst maandag 27 januari 2020 om 21:54:22 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman verloor vandaag zijn oranje leiderspak in de KPN Grand Prix aan ploeggenoot Bart Hoolwerf maar leidt nog wel in de Grote Prijs Weissensee.

Gary Hekman verloor vandaag zijn oranje leiderspak in de KPN Grand Prix aan ploeggenoot Bart Hoolwerf maar leidt nog wel in de Grote Prijs Weissensee. (bron: Schaatspeloton.nl)

Anders dan in de KPN Grand Prix, waar hij zijn leiderspak verloor aan ploeggenoot Bart Hoolwerf, blijft Gary Hekman (AB Vakwerk) wel leider in de Grote Prijs Weissensee waarin naast de Grand Prix-wedstrijden ook het Open NK in meetelt. Bart Hoolwerf finishte zaterdag het Open NK niet en komt dus al niet meer in aanmerking voor de prijs. Logischerwijs blijft Manon Kamminga (A6.nl groot in auto's) met drie overwinningen leidster bij de dames. Judith Krabbenborg (Port of Amsterdam / SKITS) neemt de leiding bij de beloftendames over van de maandag niet meer gestarte Femke Mossinkoff (BlueDune).

Bijgevoegde standen zijn gebaseerd op eigen berekeningen van Schaatspeloton.nl en zijn dus officieus. Hierbij is rekening gehouden met de officiële uitslagen van de KNSB in de verschillende wedstrijden. Een schaatser die in een van de wedstrijden niet is geklasseerd wordt niet opgenomen zoals de reglementen van de Grote Prijs Weissensee stellen.

Top-3's na KPN Grand Prix 2:
Heren Topdivisie:
1. Gary Hekman - 70,1 pnt
2. Mart Bruggink - 62 pnt
3. Crispijn Ariëns - 56 pnt

Dames Topdivisie:
1. Manon Kamminga - 85,3 pnt
2. Elsemieke van Maaren - 50 pnt
3. Aggie Walsma - 50 pnt

Heren Beloften:
1. Björn Bakker - 5 pnt
2. Chiel Smit - 2 pnt
3. Kees Heemskerk - 1 pnt

Dames Beloften:
1. Judith Krabbenborg - 8 pnt
2. Deborah Veerman - 5 pnt
3. Geen andere rijdster heeft punten gescoord.

Bekijk ook:

Tussenklassement Dames
Tussenklassement Heren